ΚΙΑΤΟ: Έβαλαν …όπως να΄ ναι τις κολόνες! -Κίνδυνος για τους περαστικούς και τα παιδιά! (φωτο)

Σε επιστολή του δημοτικού συμβούλου Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλου προς το δήμο Σικυωνίων -τεχνική υπηρεσία, αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, θεματικό αντιπεριφερειάρχη Χ. Βυτινιώτη και τη ΔΕΔΔΗΕ αναφέρεται:

«ΘΕΜΑ: «Παρεμβάσεις -εγκαταστάσεις ιστών  και μετασχηματιστών από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στη πόλη του Κιάτου».

Σχετικά με τα αναφερόμενα στο θέμα σας γνωρίζω τα παρακάτω:

Πριν από τρεις ημέρες [17-7-2022] συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στο ύψος του καταστήματα S.M. Σκλαβενίτης στη πόλη του Κιάτου, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου -Πατρών, εγκατέστησε, με πρόχειρο τρόπο,  πάνω στο πεζοδρόμιο δυο σιδερένιες κολώνες -ιστούς μεγάλου διαμετρήματος για λόγους που προσωπικά δεν γνωρίζω [πιθανόν να εγκατέστησαν μετασχηματιστή].

Οι μεγάλου διαμετρήματος αυτές κολώνες-ιστοί, δεν γνωρίζω τη μελέτη εγκατάστασής τους, δυστυχώς τοποθετήθηκαν κατά τέτοιο τρόπο πάνω στο πεζοδρόμιο της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου.

Η συγκεκριμένη περιοχή που τοποθετήθηκαν οι κολώνες-ιστοί είναι πολυσύχναστη γιατί πέρα από το γεγονός ότι η Π.Ε.Ο μέσα στη πόλη είναι μεγάλης κυκλοφορίας, υπάρχει πλησίον το κατάστημα S.M. Σκλαβενίτης και επίσης υπάρχει και το Δημοτικό Στάδιο της πόλης του  Κιάτου και η τοποθέτηση-εγκατάσταση των ιστών αυτών σε μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και ιδιαίτερα των παιδιών, με σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

-Κατόπιν αυτών σας ενημερώνω για το σοβαρό αυτό ζήτημα για να προβείτε άμεσα σε ανάλογες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η περιοχή από τους ιστούς αυτούς οι οποίοι πρέπει να  τοποθετηθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας που προβλέπονται από την υφιστάμενη  Νομοθεσία.

-Σε διαφορετική περίπτωση θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την εφαρμογή των νόμιμων ενεργειών».