ΚΙΑΤΟ: «Έβαλε τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα» -Στην Ελλάδα είμαστε και …ΟΛΑ μπορούν να συμβούν!

«Έβαλε τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα», αναφέρει παρακάτω ο πρώην αντιδήμαρχος Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλος σε ότι αφορά τη θέση που πήρε πρόσφατα ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος !

Αυτό το οποίο έχουμε να πούμε εμείς είναι το εξής: Στην Ελλάδα είμαστε και …ΟΛΑ μπορούν να συμβούν!

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται:

«Ο γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου με πρόσφατη απόφασή του «έβαλε τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα».

Ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων Σ.Σ. παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου, κατόπιν του υπ’ αριθ. 59/2019 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου γιατί «…ενεργώντας κατ’ εξακολούθηση, από μακρό χρονικό διάστημα ζημίωσε την περιουσία του Δήμου Σικυωνίων,  του οποίου ήταν διαχειριστής και του είχε εμπιστευτεί, εν γνώσει του το ποσό των ……….κατά τα έτη 2011 έως 2014 με  το συνολικό ποσό [797.073] ευρώ »για «Απιστία σχετικά με την Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση με αντικείμενο αξίας άνω των [120.000] ευρώ με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της επί μακρύ χρόνο τέλεσης του εγκλήματος και ως ιδιαίτερα μεγάλης αξίας του αντικειμένου»

Σε βάρος του προαναφερόμενου, Σ.Σ.ενεργείται ,κατόπιν παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Κορίνθου, προκαταρκτική εξέταση για διαπίστωση σοβαρών ποινικών αδικημάτων,από τον ίδιο και συνεργάτες του, που έχουν σχέση με αδικήματα του Π.Κ.  και συγκεκριμένα για απιστία- παράβαση καθήκοντοςκ.λ.π. αδικήματα που,αν διαπιστωθούν, πέραν από τον καταλογισμό των ποινών που θα επιβληθούν στους  υπεύθυνους των παράνομων αυτών πράξεων,  έχουν επιφέρει μεγάλη οικονομική  ζημία  στον Δήμο Σικυωνίων.

Πρόσφατα [15-4-2024] ενημερωθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο,  ότι ο προαναφερόμενος Σ.Σ. με απόφαση  του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου τοποθετήθηκε-ορίστηκε  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο αιρετών Α’. και Β΄ βαθμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου ως τακτικό μέλος με αρμοδιότητα σε περίπτωση κρίσεως Δημάρχων, Δ.Σ. -Τ.Σ. των Δήμων που υπάγονται στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

Οφείλουμε όλοι να αναρωτηθούμε, πώς είναι δυνατόν  ένας θεσμικός αυτοδιοικητικός παράγοντας επικεφαλής Δημοτικής αρχής, κατηγορούμενος για πολύ  σοβαρά αδικήματα και μάλιστα που άπτονται της χρηστής διοίκησης και διαχείρισης των οικονομιών του Δήμου να εκλέγεται σ αυτή τη θέση».

Κ.Ν