ΚΙΑΤΟ: …Έτσι ο Σταματόπουλος απέκλεισε τον Δ. Πιστεύο! -Η καταγγελία της αντιπολίτευσης!

Πριν δημοσιεύσουμε την παρακάτω καταγγελία του συνδυασμού του Δ. Πιστεύου στο δήμο Σικυωνίων θα γράψουμε κάτι τώρα που είναι σχετικά νωρίς!

Τόσα χρόνια συμβαίνουν πολλά καθόλη τη διάρκεια της θητείας του Σταματόπουλου στο δήμο Σικυωνίων!

Ο Σταματόπουλος ενώ θα έπρεπε να ήταν συνεχώς στα “μανταλάκια” για όλα που συμβαίνουν “κοίμιζε” τόσα χρόνια την εκάστοτε αντιπολίτευση η οποία …ΑΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ έκανε κάποιες αναφορές και όλοι ξαφνικά “ξυπνούσαν” και “θυμούνταν” να τα χώσουν (συνεχώς) στον Σταματόπουλο την προεκλογική περίοδο!

Τότε όμως ήταν αργά και το αποτέλεσμα έως τώρα γνωστό! Ο Σταματόπουλος κερδίζει άνετα τις εκλογές!

Ας το προσέξουν αυτό ΤΩΡΑ ο Πιστεύος και ο συνδυασμός του που το ξαναλέμε είναι κάπως νωρίς (αν και θεωρούμε ότι χαθεί λίγος χρόνος)! Είναι κρίμα γιατί είχαν (ο συνδυασμός του Πιστεύου) έως τώρα μία καλή πορεία και έβαλαν γερές βάσεις για τη συνέχεια! Στο χέρι τους είναι ΣΤΟ ΕΞΗΣ να θίγουν το κάθε στραβό που κάνουν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του γιατί απλά πιο κάτω …θα είναι αργά!

Από το συνδυασμό του Δ. Πιστεύου στο δήμο Σικυωνίων ανακοινώνεται:

“Οι μάσκες έπεσαν!! Με παράνομη προτροπή Σταματόπουλου η προσπάθεια αποκλεισμού του αρχηγού της Αντιπολίτευσης Δ. Πιστεύου.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Εισηγητών αλλά και των
παρευρισκομένων πολιτών ο κ. Σταματόπουλος απαξίωσε, για δικούς του, προφανώς λόγους, την διαδικασία Λογοδοσίας της δημοτικής αρχής και με μια πρωτοφανή επίδειξη προληπτικής λογοκρισίας και αυταρχισμού προέτρεψε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μην δώσει το λόγο στον εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο και αρχηγό της Αντιπολίτευσης Δ. Πιστεύο, προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει στις δύσκολες ερωτήσεις !!!

Δυστυχώς ο κ. Σκαρμούτσος υπάκουσε την εντολή του Δημάρχου, παραβιάζοντας το κανονισμό και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού είναι πρωτοφανές να μην δίνεται ο λόγος στον αρχηγό της Αντιπολίτευσης όταν ρητά αναφέρεται στο κανονισμό ότι πραγματοποιείται “συζήτηση” των ερωτημάτων  που τίθενται προς λογοδοσία στη Δημοτική αρχή και εν τέλει δεν δόθηκε ο λόγος στο κ. Πιστεύο.

Με τη συμπεριφορά του αυτή ο Δήμαρχος Σικυωνίων αποδεικνύει ευθέως ότι μόνη του επιδίωξη ήταν να αποφύγει τη συζήτηση των θεμάτων  που τεθήκαν προς λογοδοσία από τους συμβούλους της μειοψηφίας.

Μετά από αυτή την παράνομη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Σκαρμούτσου, που συνιστά παραβίαση των άρθρων 67 και 67Α’ της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, οι Σύμβουλοι της Μειοψηφίας για λόγους  Πολιτικής Αξιοπρέπειας αποχώρησαν, από την όπως αποδείχθηκε, προσυνεννοημένη διαδικασία με ηθικό και φυσικό αυτουργό το κ. Δήμαρχο, ωστόσο τα ζητήματα που τεθήκαν προς λογοδοσία παραμένουν και μεταξύ άλλων έχουν να κάνουν:

-Με την αμφιβόλου νομιμότητας, απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής να εκχωρηθεί μέρος της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, χωρίς να αιτιολογείται  αυτή η αναγκαιότητα, που
απαξιώνει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου καθώς προφανώς τη χαρακτηρίζει ως μη
ικανή να διαχειριστεί το θέμα των αστικών απορριμμάτων.

-Με τον μη διαυγή ρόλο του κ. Σταματόπουλου στο έργο που αφορά την μεταφορά νερού των
πηγών Στυμφαλίας στην υδροδότηση του Δήμου Βέλου – Βόχας , όπως έχει προκύψει από
δηλώσεις αιρετών στα μέσα ενημέρωσης, που εν τέλει δημιουργεί και ερωτήματα για
ενδεχόμενη διασύνδεση με την προαναγγελθείσα ανώνυμη εταιρεία για τη διαχείριση των
υδάτων στην Πελοπόννησο.

-Με την χωρίς εμπεριστατωμένη μελέτη (προσφορές κλπ) για το απατούμενο χρηματικό
ποσό για τη διενέργεια  του φεστιβάλ “Σικυώνια 2024 “

-Με την ανυπαρξία επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς
και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων

-Με την ανεπάρκεια  διαχείρισης ζητημάτων (παραβατικότητα ομάδων που δρουν στην
περιοχή) που αφορούν την εικόνα της πόλης του Κιάτου και υποβαθμίζουν την τουριστική
της αξία  

-Με την ανεύθυνη και μικροπολιτική άρνηση της δημοτικής αρχής να ορίσει Τοπικές Επιτροπές
Άρδευσης σε χωριά, τη στιγμή που ο κόσμος χάνει τη σοδειά του.

Ως δημοτική παράταξη ¨Επόμενη Μέρα” δηλώνουμε κατηγορηματικά και προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο το δημοκρατικό μας δικαίωμα να έχουμε φωνή σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που η διαφάνεια και η λογοδοσία της δημοτικής αρχής αποτελούν θεμελιώδεις λειτουργίες του.

Καλούμε όλα τα συλλογικά όργανα  της αυτοδιοίκησης που προΐστανται και ελέγχουν τη λειτουργία των Δήμων  να πάρουν θέση για τα όσα συνέβησαν στην εν λόγω συνεδρίαση – παρωδία προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, προστατεύοντας το θεσμό της αυτοδιοίκησης αλλά κυρίως τα συμφέροντα των Δημοτών του Δήμου Σικυωνίων 

Τέλος δηλώνουμε ότι ως παράταξη θα είμαστε συνεχώς μαζί με τους δημότες και ο έλεγχος που θα ασκούμε θα είναι καθημερινός και προς πάσα κατεύθυνση με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, αφουγκραζόμενοι την αγωνία τους για ένα καλύτερο Δήμο Σικυωνίων”.

Κ.Ν