ΚΙΑΤΟ: Ακατάλληλο νερό στο Διμηνιό- Η πρόταση για πόσιμο νερό από τον Θ. Μακρόπουλο!- …Λήφθηκε υπόψη;

Το θέμα με το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό στο τοπικό διαμέρισμα Διμηνιού του δήμου Σικυωνίων έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει βουίξει το πανελλήνιο καθώς ασχολήθηκαν τα μεγάλα ΜΜΕ. Ένα θέμα που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τη ΔΕΥΑΣ και φυσικά τον δήμαρχο Σ. Σταματόπουλο που ήταν πρόεδρός της όλα αυτά τα χρόνια!

Σε ανάρτησή μας στις 16 Νοεμβρίου 2021 αναφέραμε μεταξύ άλλων:

“Τελικά η ΔΕΥΑ Σικυωνίων, ο πρόεδρος και η δημοτική αρχή του Σταματόπουλου έφτασαν στο σημείο να ΑΓΝΟΟΥΝ τόσο ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ την 04-06-2021 προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων του πρωτοδικείου Κορίνθου; (δείτε εδώ)”

Τι ανέφερε η απόφαση:

Χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία διατάσσεται να γίνει χρήση υδροφόρων οχημάτων για την μεταφορά πόσιμου νερού, κατάλληλου για πόση και μαγείρεμα στη δεξαμενή που διοχετεύει το νερό στις βρύσες των οικιών στο Άνω Διμηνιό Κορινθίας.

Απορίας άξιο πως λειτουργούν στο δήμο Σικυνίων και τη ΔΕΥΑΣ!

Χωρίς κάποια άλλη απόφαση του πρωτοδικείου η ΔΕΥΑΣ υδροδοτεί με νερό το Διμηνιό το οποίο δεν προέρχεται από τις υδροφόρες!

Πραγματικά είναι απορίας άξιο πως λειτουργούν στο δήμο Σικυνίων και τη ΔΕΥΑΣ!

Μετά από σχετική ενημέρωση έφτασαν και αστυνομικοί του ΑΤ Κιάτου στη δεξαμενή ύδρευσης στο Διμηνιό όπου είδαν αυτό που έλεγαν οι κάτοικοι και κατέγραψαν το γεγονός

Τα υπόλοιπα οι υπεύθυνοι θα τα εξηγήσουν στις δικαστικές αίθουσες για το πόσο τήρησαν αυτά που έπρεπε να κάνουν και πόσο όχι!

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις…

Σήμερα δημοσιεύουμε ένα άλλο θέμα, μία σοβαρή πρόταση που κατατέθηκε τόσο προς της ΔΕΥΑΣ όσο και προς το τοπικό συμβούλιο Διμηνιού από τον τοπικό σύμβουλο Θ. Μακρόπουλο.

Υπάρχει μία πρόταση για πόσιμο νερό στους κατοίκους του Διμηνιού με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης, κάτι το οποίο χρησιμοποιείται και σε πολλά ξενοδοχεία!

Το ερώτημα είναι: Αυτή η πρόταση που κατατέθηκε από τον Θ. Μακρόπουλο πόσο σοβαρά υπόψη λήφθηκε και από το τοπικό συμβούλιο αλλά και από τη ΔΕΥΑΣ; Την δέχτηκαν; Αν την απέρριψαν για ποιο λόγο; Τι νερό φτάνει αυτή τη στιγμή στις βρύσες των κατοίκων; Η πρόταση τις αντίστροφης όσμωσης δεν είναι άραγε η καταλληλότερη, τουλάχιστον μέχρι να έρθει το νερό από τη Στυμφαλία;

Τι αναφέρεται στο έγγραφο:


ΣΣ. Μέχρι να έρθει το νερό από τη Στυμφαλία θα δούμε και άλλα παιδιά (αλλά και μεγαλύτερους) από το Διμηνιό να καταλήγουν στο νοσοκομείο;

Κ.Ν