ΚΙΑΤΟ: …Αυτά είναι! …Μεγάλα λόγια από τη δημοτική αρχή για ένα έργο που την εξέθεσε! -…Τι είπαν πάλι! (φωτο)

Επιτέλους ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες στη γέφυρα στο Φενεό και το περασμένο Σάββατο έγιναν τα εγκαίνια!

Λέμε επιτέλους γιατί …ξεχάσαμε πόσα χρόνια χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου! Πόσα χρόνια ταλαιπωρήθηκαν οι κάτοικοι κοντά στο Φενεό και όχι μόνο, άραγε αναρωτήθηκε κανείς από τη δημοτική αρχή του Σταματόπουλου;

Και αντι να ζητήσει συγνώμη η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος για την μεγάλη καθυστέρηση βγαίνουν με ανακοίνωση και λένε για «τη συνέπεια λόγων και έργων που έχουμε…”!!!

Σε ένα άλλο σημείο ανέφεραν: “Με διάχυτα συναισθήματα χαράς αλλά και περηφάνειας…”!!!

Και είναι να αναρωτιέται κανείς:

…Σε ποιους απευθύνεται άραγε ο δήμαρχος;

Καταλαβαίνουμε ότι έρχονται εκλογές αλλά …όλα έχουν και ένα όριο!

Από το δήμο Σικυωνίων ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

«Με διάχυτα συναισθήματα χαράς αλλά και περηφάνειας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 τα εγκαίνια της γέφυρας Φενεού. Η γέφυρα, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αποτελεί ένα κομβικό σημείο στον οδικό άξονα του οροπεδίου που συνδέει το ανατολικό με το δυτικό τμήμα, αλλά και τους τρεις νομούς: Την Αχαΐα, την Κορινθία και την Αρκαδία. Διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών της «Κορινθιακής Ελβετίας», της λίμνης Δόξα, της Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου κ.ά.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, κατασκευασμένο με τις πλέον αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές οδικής ασφάλειας τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα που την διασχίζουν. Είναι διπλής κατεύθυνσης, διαθέτει πεζόδρομο, ράμπα πρόσβασης για τα ΑμεΑ και σύγχρονο φωτισμό Led για εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, η σχεδίαση της έχει λάβει υπόψη της τις ειδικές περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής και του Όλβιου ποταμού, διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητα της σε φυσικές καταστροφές, την μακροχρόνια βιωσιμότητα, προστατεύοντας και την αντοχή της στο πέρασμα του χρόνου.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος κατά την εκδήλωση των εγκαινίων για την κατασκευή της υπήρξαν πολλές δυσκολίες και μελετητικής και κατασκευαστικής και χρηματοδοτικής φύσης οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Κορινθίας, Χ.Δήμα, Νίκο Ταγαρά και Μαριλένα Σούκουλη.

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των εργασιών που καταγράφηκε σημείωσε:

«Κάποιοι εργολάβοι δεν αντέχουν την αυστηρή και αμερόληπτη επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών. Μας καθυστέρησαν δύο χρόνια, αλλά δεν χαριστήκαμε» ανέφερε με έμφαση.«Προχωρήσαμε και σήμερα έχουμε αυτό το ολοκληρωμένο έργο.

Η νέα γέφυρα του Φενεού συμβολίζει», σημείωσε «τη συνέπεια λόγων και έργων που έχουμε. Είναι ένα γεφύρωμα όλων αυτών που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε, είναι γεφύρωμα του οράματός μας με την πραγματικότητα, με τα έργα τα οποία έχουμε ήδη παραδώσει αλλά κυρίως για τα έργα τα οποία έχουμε προγραμματίσει, τα οποία έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί, έχουν ήδη δημοπρατηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης».

Κ.Ν