ΚΙΑΤΟ: Α. Παπαγγελόπουλος: “Αναζητείται νοήμων που να μπορεί να εξηγήσει το όφελος της κατάργησης του πλανηταρίου”

Από τον Α. Παπαγγελόπουλο αναφέρεται σε άρθρο του:

«ΚΥΡΙΟΙ  «ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ»

Η σημερινή περιφερειακή αρχή συνεχίζει την προσπάθεια απαξίωσης του σχεδιασμού και του έργου της προηγούμενης 10ετίας της περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη . 

Η μεταφορά του «ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ» στις  καλένδες και η αντικατάσταση του με μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είναι η οδός που ακολουθούν  οι στερούμενοι ιδεών και προτάσεων. Είναι η οδός της πλήρους  καταστροφικής μανίας και ακύρωσης ότι  προοδευτικού , πρωτοποριακού  και αναπτυξιακού είχε σχεδιαστεί με κόπο τα προηγούμενα χρόνια.

Αναζητείται  νοήμων  που να μπορεί να εξηγήσει το όφελος της κατάργησης του πλανηταρίου, του εργαλείου που η μοναδικότητά  του, θα αποτελέσει τον μαγνήτη για τον εκπαιδευτικό, επιστημονικό τουρισμό.  

Μετά το καθαρά επιστημονικό αστρονομικό κεφάλαιο που πρέπει να καλυφθεί από την επένδυση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με όλες τις δράσεις και έργα που περιγράφονται στην αιτιολογική έκθεση. 

Είναι το πλανητάριο αυτό που θα αποτελέσει το έρεισμα, την αφορμή, τον πόλο έλξης για την ευρεία επισκεψιμότητα, ενώ η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων συμπεριλαμβανόταν στην αρχική μελέτη και  ήταν εντεταγμένη στο συνολικό σχεδιασμό μαζί με άλλες υποδομές και χρήσεις όπως η αίθουσα προσομοίωσης σεισμού, ο μετεωρολογικός σταθμός,  οι διαδραστικές οθόνες κλπ.

Γιατί δεν προχωρούν την υπάρχουσα πρόταση προγραμματικής. Ούτως ή άλλως το μόνο που χρειαζόταν να αλλάξουν θα ήταν τα ονόματα των μελών της επιτροπής παρακολούθησης και δεν θα το έκαναν για πρώτη φορά.

Όλοι γνωρίζουν ποιοί είχαν και έχουν το όραμα της αναβάθμισης και ανάδειξης του Αστρονομικού Πάρκου Κρυονερίου.  Όλοι γνωρίζουν ποιοί έχουν δουλέψει, έχουν σχεδιάσει  και έχουν συμμετάσχει σε μία συνεργασία που σφυρηλατήθηκε με όλες τις διοικήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών  τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής. Μία προσπάθεια που ωρίμασε και είναι έτοιμη να υλοποιηθεί.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή του Παναγιώτη Νίκα δεν έχει τις δυνάμεις να κάνει το αυτονόητο.  Να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση για ένα έργο για το οποίο ήδη καθυστέρησε τεχνιέντως για σχεδόν δύο χρόνια.

Αποκορύφωμα της άγνοιας και της μανίας εξαφάνισης όποιου έργου έχει σχεδιαστεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή είναι η ένταξη θέματος στην οικονομική επιτροπή της έγκρισης των όρων δημοπράτησης για την κατασκευή «ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ» στον χώρο του Αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι αντί του «ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ»

Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του ξεπερνάνε κάθε όριο πενίας οράματος και σχεδιασμού και περιορίζονται στην καπηλεία και φαλκίδευση κάθε πρωτοποριακής και αναπτυξιακής πρότασης.

-ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ».