ΚΙΑΤΟ-ΒΕΛΟ: Ο Σταματόπουλος πήγε στον Χρυσοχοίδη και του είπε για την ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή! -Τι ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ο υπουργός ότι θα κάνει ΑΜΕΣΑ σε Κιάτο και Βραχάτι! -Ποιοι απουσίαζαν από τη συνάντηση…

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κιάτου Χ. Κούβας πήγαν την Τετάρτη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και έθιξαν το σοβαρό πρόβλημα της ανεπαρκούς αστυνόμευσης, ιδίως στο Κιάτο και τα γύρω χωριά!

Βρέθηκε και αντιπροσωπεία από το δήμο Βέλου- Βόχας όπου έθιξαν και οι ίδιοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους

Τα αυξανόμενα περιστατικά παραβατικότητας και οι κλοπές δεν έχουν τέλος στις εν λόγω περιοχές και πολύ σωστά η δημοτική αρχή Σικυωνίων και η δημοτική αρχή Βέλου- Βόχας πιέζουν ώστε να βρεθεί λύση για να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς οι κάτοικοι

Το ΘΕΤΙΚΟ είναι ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και των υποδομών σε Κιάτο και Βραχάτι!

Ας ελπίσουμε ο υπουργός να μην κοροϊδεύει

Οι δύο Κορίνθιοι υφυπουργοί που συνηθίζουν να λείπουν από τα σοβαρά προβλήματα στην Κορινθία

Το ΑΡΝΗΤΙΚΟ είναι ότι σε αυτή την επίσκεψη το παρόν δεν έδωσαν οι δύο Κορίνθιοι υφυπουργοί Δήμας και Ταγαράς! Πάλι …για κάποιο λόγο έλειψαν και οι δύο σε ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα που απασχολεί τους Κορίνθιους πολίτες. Το παρόν έδωσε μόνο η βουλευτής Μ. Σούκουλη την οποία ευχαριστούν από τη δημοτική αρχή Σικυωνίων και η δημοτική αρχή του δήμου Βέλου- Βόχας για την παρουσία της!

Ανακοίνωση από το δήμο Σικυωνίων: “Ανησυχία των δημοτών και της δημοτικής αρχής σχετικά με τα αυξανόμενα περιστατικά παραβατικότητας, τις κλοπές και την ανεπαρκή αστυνόμευση, ιδίως στο Κιάτο και τα γύρω χωριά”

Από το δήμο Σικυωνίων ανακοινώνεται: «Στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, βρέθηκε την, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, ο Δήμαρχος Σικυωνίων, κ. Σπύρος Σταματόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, κ. Χρήστο Κούβα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρύτερης σύσκεψης με αντιπροσωπείες από όλους τους δήμους της Κορινθίας και εκπροσώπου των Αστυνομικών, παρουσία της βουλευτή Κορινθίας, κας Μαριλένας Σούκουλη.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου μετέφεραν στον Υπουργό την έντονη ανησυχία των δημοτών και της δημοτικής αρχής σχετικά με τα αυξανόμενα περιστατικά παραβατικότητας, τις κλοπές και την ανεπαρκή αστυνόμευση, ιδίως στο Κιάτο και τα γύρω χωριά.

Έκαναν έκκληση για άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης  – τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και υποδομών – του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, καθώς οι υπάρχουσες δυνάμεις δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν επαρκώς όλα τα συμβάντα.

Ο Υπουργός αναγνώρισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνοντας πως είναι ενήμερος για τα προβλήματα, όπως και για τις ανησυχίες των κατοίκων του Μουλκίου –όπως εκφράστηκαν και στην λαϊκή συνέλευση – και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και των υποδομών στο Κιάτο.

Παράλληλα, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, βρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, αποτελούμενη από  τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Σκαρμούτσο, τον Αντιδήμαρχο κ. Τάκη Μπακόλια και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μουλκίου κ. Γιώργο Κοτούλα. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κοινότητας Μουλκίου κ. Παναγιώτης Τσακανίκας, αλλά και η βουλευτής του νομού κα Μαριλένα Σούκουλη.

Οι εκπρόσωποι του δήμου Σικυωνίων έθεσαν στον υφυπουργό τα σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης και έλαβαν τις ανάλογες δεσμεύσεις για την δρομολόγησή τους στην κυβερνητική ατζέντα το προσεχές διάστημα.

Τέλος, ο Δήμος Σικυωνίων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τη βουλευτή Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη για την αδιάλειπτη παρουσία και στήριξή της σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο».

Η ανακοίνωση από το δήμο Βέλου- Βόχας

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, συνάντηση αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής Βέλου-Βόχας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με κύριο θέμα συζήτησης την αυξανόμενη παραβατικότητα στην περιοχή. Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από την αντιδήμαρχο κα Ελευθερία Παπαλέκα και τον πρόεδρο της Κοινότητας Ζευγολατιού κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, εξέφρασε έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία των δημοτών αλλά και της δημοτικής αρχής για την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του υπουργείου.

Τόσο η κα Παπαλέκα όσο και ο κ. Παπαδημητρίου τόνισαν την ανάγκη να αυξηθεί η αστυνόμευση και να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, καθώς οι υφιστάμενες δυνάμεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τα περιστατικά παραβατικότητας. Η κατάσταση δημιουργεί αυξανόμενο αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους, που ζητούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Ο Υπουργός, από την πλευρά του, αναγνώρισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνοντας ότι είναι πλήρως ενήμερος για το πρόβλημα που υπάρχει ιδιαιτέρως στο Ζευγολατιό και υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή, αλλά και των υποδομών του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Βουλευτής Κορινθίας, κα Μαριλένα Σούκουλη, την οποία η Δημοτική Αρχή Βέλου-Βόχας ευχαριστεί ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθειά της και την αμέριστη στήριξή της στα θέματα του Δήμου».