ΚΙΑΤΟ: …Βουίζει ο τόπος! -Ζητούν την παραίτηση του Φιακά και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις! -Για τον δήμαρχο …πέρα βρέχει!

“Χαμός” με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σικυωνίων Π. Φιακά στο δήμο Σικυωνίων! Αφορμή είναι η αγωγή που άσκησε ο Φιακάς χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σικυωνίων, σε δώδεκα πολίτες στο Άνω Διμηνιό, ζητώντας να τον αποζημιώσουν με ένα ποσό που ο ίδιος θέλει!

Σε επικοινωνία που είχε με την korinthiannews.gr ο δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων και αρχηγός συνδυασμού Β. Χουσελάς ανέφερε: “Την παραίτηση του Φιακά από πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ εκτός από το συνδυασμό του Λέγγα τη ζήτησαν ακόμα δύο παρατάξεις, η δική μου αλλά και του Νανόπουλου…”

Σε ότι αφορά τον συνδυασμό του Δ. Παπαγεωργίου την παραίτηση του Φιακά ζήτησε και ο Α. Κατσιμπούλας

Δηλαδή όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο δήμο Σικυωνίων ζήτησαν την παραίτηση του Φιακά!!! …Πως τα κατάφερε έτσι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ!

Σπάνια σχεδόν όλη η αντιπολίτευση σε ένα δημοτικό συμβούλιο ζητάει την παραίτηση ενός προσώπου από τη θέση που έχει! …Και όμως ο Φιακάς το κατάφερε!

Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι η αντιπολίτευση στο δήμο Σικυωνίων δείχνει όλο και πιο συχνά να έχει κοινή γραμμή για σοβαρά θέματα του δήμου και στρέφονται ευθέως κατά της δημοτικής αρχής του Σταματόπουλου και φυσικά τον ίδιο τον δήμαρχο (περισσότερα θα γράψουμε σε άλλη ανάρτησή μας παρακάτω).

Σε ότι αφορά τώρα το θέμα με τον Π. Φιακά:

Για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ΧΘΕΣ όπως πολύ σωστά αναφέρουν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης! Αλλά ο ίδιος …κάνει πως δεν τρέχει τίποτα! Οι εκλογές πλησιάζουν και ο δήμαρχος Σ. Σταματόπουλος με τη στάση του δείχνει να …καμαρώνει τις ενέργειες του Π. Φιακά!

Εκτός από το πολιτικό κόστος του Π. Φιακά στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές αναρωτιόμαστε πλέον πολύ σοβαρά και ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει ο ίδιος …και σε νομικό επίπεδο!

Από αυτή την ιστορία από ότι φαίνεται σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις θα έχει και ο δήμαρχος Σ. Σταματόπουλος για τις ενέργειες του συνεργάτη του

Επαναλαμβάνουμε αυτό που γράψαμε σε πρόσφατη ανάρτησή μας:

Ο καθένας μπορεί να κάνει μήνυση και αγωγή σε όποιον θέλει βάζοντας και όποιον δικηγόρο θέλει. Αυτό όμως δεν λέει απολύτως τίποτα! Αυτό είναι το πολύ εύκολο σε ένα πολιτικό πρόσωπο που ίσως έτσι νομίζει ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τα περίεργα όμως έρχονται από τη στιγμή που η υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο γιατί από εκεί συνήθως …αρχίζουν τα όργανα σε όσους βιάζονται να κάνουν μηνύσεις. Γιατί πολλές φορές έχουμε δει πολιτικά πρόσωπα να χάνουν τις δίκες και μετά …να τρέχουν και να μην φτάνουν όταν αρχίζουν οι μηνύσεις- αγωγές σε βάρος τους από αυτούς που για κάποιο λόγο θέλησαν …να κυνηγήσουν! Το τι θα γίνει με την περίπτωση του Π. Φιακά θα το δούμε στην πορεία …αν ζύγισε καλά τα πράγματα …ή στο τέλος θα τρέχει ο ίδιος!

Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Φιακάς έχει στραφεί εναντίον δημοτών στο δήμο Σικυωνίων που κερδίζουν, σε πρώτη φάση, στα δικαστήρια το ένα ασφαλιστικό μέτρο μετά το άλλο για το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ στις βρύσες τους και ακόμα εκκρεμούν σοβαρά αδικήματα σε βάρος της ΔΕΥΑΣ αλλά και του δημάρχου Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλου ως πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΣ! Αυτά γενικά ως μία μικρή υπενθύμιση (μην αναφέρουμε επίσης ότι είχε βουίξει και το πανελλήνιο για το θέμα αυτό)

Κ.Ν