ΚΙΑΤΟ: Εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είσαι μόνη – Έχεις επιλογή – Πες όχι στη βια”

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Εκδήλωση για την 25η Νοεμβρίου – Ημέρα για τη βία κατά των γυναικών

«ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ – ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ – ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ»

Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 10:30 π.μ., Δημαρχείο Σικυωνίων – Κιάτο

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σικυωνίων, σε συνεργασία με την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.Κορινθίας, διοργανώνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 10:30, στο Δημαρχείο Σικυωνίων, (Γεωργίου Γεννηματά 2, Κιάτο),μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ – ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ – ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ.Με προβολές, δρώμενα και ανταλλαγή απόψεων θα φέρουμε στην επιφάνεια το κοινωνικό θέμα της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών, του νομικού και κοινωνικού πλαισίου στήριξης των θυμάτων, καθώς και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τη νομοθετική κατοχύρωση του όρου «Γυναικοκτονία» και τη στήριξη των γυναικών.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις, θα δώσουν οι κεντρικές ομιλήτριες της εκδήλωσης Μαρία Ρεπούση,  ιστορικός, καθηγήτρια Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Μυρσίνη Ζορμπά, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, πρώην Υπουργός Πολιτισμού.

ΗΟργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σικυωνίων καλεί όλους τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς στην ανοιχτή αυτή εκδήλωση. Γιανα ανοίξει ένας πραγματικός διάλογος για το ζήτημα της έμφυλης βίας.Να αποτελέσει σημείο έναρξης για ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες στηνκοινωνία για την αντιμετώπιση και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σικυωνίων

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κορινθίας…»