ΚΙΑΤΟ: Η “Αρκούδα” που αγαπάει την τέχνη και τον πολιτισμό -Στο συσκευαστήριο Γιαμπουράνη… -Οι εκδηλώσεις…

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Αρκούδα Κορινθίας υποδέχεται την ηθοποιό Έφη Παπαθεοδώρου

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  –  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

Στο συσκευαστήριο Γιαμπουράνη στην Αρκούδα 

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Κρυονέρι Κορινθίας. Την εκδήλωση συντονίζει ο ηθοποιός Νικόλας Μπράβος. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Έφη Παπαθεοδώρου.

H Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση, με όραμα την στήριξη του εγχώριου Πολιτιστικού, Μορφωτικού Τουρισμού και την ψυχαγωγία του ανθρώπου,   υποδέχεται  το φετινό  καλοκαίρι με Δύναμη ψυχής Άλφα εις την ν  και  οργανώνει τον 1ο κύκλο εκδηλώσεων με θέμα: «Ένα φωτεινό Μέλλον με δύναμη ψυχής Άλφα εις την ν» , στον ανοιχτό χώρο εκδηλώσεων του  ‘Συσκευαστηρίου  Γιαμπουράνη’ στην  θέση  Αρκούδα, Κορινθίας. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 002..-36-852x1024.jpg

Με μεγάλη επιτυχία,  πολύ κέφι και χαρά πραγματοποιήθηκε  η έναρξη  των εκδηλώσεων με τους παραδοσιακούς  χορούς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συλλόγους  που συμμετείχαν,  και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ στους  χορευτές  που μας  χάρισαν μία σπάνια εμπειρία βαθιάς  ευαισθησίας και εμψύχωσης  και  μας  γέμισαν όλους  με χαρά και δύναμη ψυχής  άλφα εις την ν εισπράττοντας διαρκώς το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Την εκδήλωση άνοιξε η μοναδική κ. Λίζα Αναγνωστοπούλου και στην συνέχεια η κ. Έφη Γαϊτάνη έκανε μία ωραία εισήγηση για την σημασία των παραδοσιακών χορών στην ζωή μας.

Εξαιρετικές και οι ομιλίες  των εκπρόσωπων των συλλόγων  που ακολούθησαν (κα.Δουδούμη,κα Καλπαξή, κα.Νταγιάτη κα.Κούμπουλα , κα.Μιχαλούση , κα. Ελένη Καίτσα)   τονίζοντας    την   αναγκαιότητα  της επαφής  με την πολιτισμική μας  κληρονομιά και  τις παραδόσεις μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σταματόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.Μυττάς και  κ.Τσολάκος , και μέλη του δημοτικού συμβουλίου ο κ.Ζάρκος και  ο κ.Σωτηρόπουλος καθώς επίσης και ο Πρόεδρος  της  τοπικής  κοινότητας  Μουλκίου , κ.Κοτούλας. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι με την αυθόρμητη ομιλία τους έστειλαν ένα συγκινητικό μήνυμα τονίζοντας την αξία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για τον πολιτισμό μας .Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το εκκλησιαστικό συμβούλιο Ι.Ν.Αγ. Τριάδος Βασιλικού και το εκκλησιαστικό συμβούλιο Ι.Ν.Αγ. Τριάδος  Κρυονερίου που παρευρέθηκαν. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε ευχαριστήρια περγαμηνή(τιμής ένεκεν) στους συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Την  Κυριακή  18 Ιουνίου  θα  προβληθεί η ταινία  « Η γιαγιά και η Νεράιδα »¨ σε σκηνοθεσία   Εμυ Τζάβρα Μπούλοκ ( Εmy Tzavra Bullock) . H ταινία όπου πρωταγωνιστεί  η γνωστή σε όλους  Έφη Παπαθεοδώρου  η τηλεοπτική σταρ  που το κοινό την λάτρεψε ως  ‘Θεοπούλα’ και που θα μας τιμήσει με την παρουσία της  κάνοντας μια ουσιαστική παρέμβαση στην εκδήλωση.  Παίζουν επίσης, οι κάτοικοι του Χωριού Κρυονερίου ,  η Λίζα Αναγνωστοπούλου ,  ο Γιώργος Καρβουντζής,  Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Σωτηρία Ζήση, Σωτήρης Λεπεσιώτης  κ.α  

Η εκδήλωση  αφιερώνεται σε όλο το χωριό και ειδικότερα στην κ.Αγγελική Αναγνωστοπούλου ‘ θεία Κούλα’ που ζύμωσε και έψησε ψωμιά σε παραδοσιακό φούρνο και πρόσφερε το ζεστό ψωμί σε όλους τους συντελεστές της ταινίας.

Προλάβετε να κλείσετε θέσεις στα τηλέφωνα:  

6942718837-2742025940 τις ώρες 11π.μ.-2μ.μ. και  6μ.μ.-8μ.μ.

Ή στο email: [email protected]

Η υπόθεση της ταινίας

Η  γιαγιά είναι μια κυρία που μένει σε ένα χωριό. Είναι εκ φύσεως εκκεντρική. Λέει παραμύθια στην εγγονή της και της εξάπτει τη φαντασία με διάφορες ιστορίες. Σε μια ερώτηση της μικρής σχετικά με το αν υπάρχουν νεράιδες και αν μπορεί και το κορίτσι να γίνει μια από αυτές, η γιαγιά λέει ότι «μπορείς να γίνεις ό,τι θες στη ζωή σου φτάνει να το θέλεις πάρα πολύ». Αυτό είναι και το δίδαγμα της ταινίας. Στην ταινία η μητέρα του παιδιού επιμένει πως η μικρή πρέπει να ζει την πραγματικότητα, ενώ η γιαγιά πως το παιδί έχει μια ζωή μπροστά του για να ζήσει τον πραγματικό κόσμο. Έτσι, στο χωριό όπου μένουν, εμφανίζεται ένα συνεργείο ηθοποιών που γυρίζει μια ταινία για τον Μπάιρον. Η γιαγιά και η μικρή ανακατεύονται με τους ηθοποιούς σαν να ζουν ένα όνειρο. Ο σκηνοθέτης διαλέγει τη γιαγιά για έναν ρόλο και στο τέλος η εγγονή και η μητέρα της μικρής, βλέποντάς τη σαν νεράιδα, πείθονται ότι το όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Σκοπός των εκδηλώσεων:  Ένα φωτεινό μέλλον με Δύναμη Ψυχής Άλφα εις τη  Ν

Σκοπός  όλων των εκδηλώσεων είναι  να διαδοθεί το μήνυμα της Ελευθερίας  του  Σεβασμού  στην Ζωή και προσφορά στον συνάνθρωπο,  να γίνει  πράξη ο σεβασμός στην ζωή , ο όποιος θέλει δύναμη ψυχής άλφα εις την ν   και  να  συντελέσει στην καλλιέργεια μιας ανώτερης  συνείδησης   που θα δημιουργήσει έναν καινούργιο  κόσμο  όμορφο ,   χωρίς  φόβους  ,  πραγματικά ελεύθερο ,  χαρούμενο, δημιουργικό,  χωρίς  βία και επιθετικότητα χωρίς καμία  κακουργηματική πράξη  που μαστίζει πια την κοινωνία μας”.