ΚΙΑΤΟ: Η καφετέρια της οικογένειας Πιτίνη κλείνει; -Τι ακούγεται για στέλεχος της δημοτικής αρχής…

Ήδη συζητιέται στα …πολιτικά πηγαδάκια στο δήμο Σικυωνίων.

Η καφετέρια της οικογένειας Πιτίνη, επί της πλατείας Ελευθερίας Κιάτου, ακούγεται ότι πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί!

Επειδή είναι σε καλό σημείο λογικά θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για να νοικιάσουν το χώρο, ο οποίος ανήκει στο δήμο Σικυωνίων μετά από δωρεά, από το «Μαυρούλιο» ίδρυμα.

Ακούγεται όμως ότι ένα στέλεχος της δημοτικής αρχής του Σ. Σταματόπουλου θέλει να αξιοποιήσει το χώρο για προσωπικό του όφελος! Δεν είναι κάτι παράνομο! …Αλλά είναι ηθικό;

Για να δούμε ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν από το δήμο!

Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλος σε επιστολή του προς το δήμο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει:

«ΘΕΜΑ:  «Κατάστημα- Καφετέρια  επί της Πλατείας Ελευθερίας»

Σας γνωρίζω τα παρακάτω:

Το κατάστημα -Καφετέρια ιδιοκτησίας, ως επιχείρηση, της οικογένειας Πιτίνη, επί της Πλατείας Ελευθερίας Κιάτου, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να σταματήσει την λειτουργία του για λόγους που οι ιδιοκτήτες και οι αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου γνωρίζουν.

Το κατάστημα λειτουργούσε στο συγκρότημα κ.α. καταστημάτων που έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο Σικυωνίων,με δωρεά, από το «Μαυρούλιο» ίδρυμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον εκ μέρους στελέχους της Δημοτικής αρχής να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Κατόπιν όλων αυτών των στοιχείων, καθώς και άλλων στοιχείων που δεν γνωρίζουμε, προκύπτουν πολλά ερωτήματα τα οποία η Δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

1]Κατ’ αρχή απαραίτητη προϋπόθεση επαναλειτουργίας της επιχείρησης, με οποιαδήποτε μορφή, είναι η πλήρης διαφάνεια και νομιμότητα όλων των ενεργειών εκ μέρους της Δημοτικής αρχής.

2] Στα πλαίσια της πλήρους διαφάνειας δεν είναι ηθικό και δίκαιο η επιχείρηση να περιέλθει στην ιδιοκτησία, άμεσα ή έμμεσα,  σε οποιοδήποτε στέλεχος της Δημοτικής αρχής.

3] Οφείλει η Δημοτική αρχή να διασφαλίσει πλήρως τα δικαιώματα του Δήμου και κατ’ επέκταση των πολιτών του Δήμου Σικυωνίων.

4] Άμεσα ζητάω να με ενημερώσετε για όλες τις πτυχές της υπόθεσης του εν λόγω καταστήματος και τις προθέσεις της Δημοτικής αρχής όσον αφορά την αξιοποίηση του εν λόγω καταστήματος.

5] Στα πλαίσια της πλήρους διαφάνειας ζητάω από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων κ. Νίκο Σκαρμούτσο να εισάγει άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα προς συζήτηση στου Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων».

Κ.Ν