ΚΙΑΤΟ: Η μικρή βροχόπτωση έφερε προβλήματα!!! -Δείτε φωτογραφίες -Ν. Ζαχαρόπουλος: “Η απαξίωση από τη δημοτική αρχή” (φωτο)

Επανερχόμαστε σε προηγούμενη ανάρτησή μας με τίτλο: “ΚΙΑΤΟ: …Τα χάλια μας! -Η κακοκαιρία δεν ήρθε αλλά ήρθαν οι πλημμύρες στην παραλιακή! (φωτο)”

Από τον δημοτικό σύμβουλο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Η πόλη του Κιάτου και η ευρύτερη περιοχή πέρασε  τραγωδίες από τις  καταστροφές που σημειώθηκαν στη περιοχή μας,  ένεκα των  έντονων βροχοπτώσεων, το 2013, το 2018 και το 2019.

Λόγω τωνέντονων αυτών βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν στη περιοχή μας πολλά και σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, σε όλα τα επίπεδα. [Δρόμοι, γέφυρες, δίκτυα ύδρευσης – αρδευτικά, οικίες, αυτοκίνητα].

Κυρίως όμως τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν το 2018 στη περιοχή  «Μεσοποταμία», εκεί δηλαδή που διέρχεται ο ποταμός Κύριλλος,  όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, δίκτυα, γέφυρες φρεάτια κ.λ.π. ανατολικά και δυτικά που διέρχεται ο ποταμός.

Ένεκα των καταστροφών  αυτών ο Δήμος μας χρηματοδοτήθηκε από το Κράτος με το ποσό των 3 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών που σημειώθηκαν στη περιοχήμας και τη δημιουργία υποδομών προς αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Δυστυχώς μετά από 4 χρόνια βρισκόμαστε περίπου στον ίδιο παρονομαστή, ελάχιστα πράγματα έγιναν για την αποκατάσταση των καταστροφών και τη δημιουργία υποδομών και το μόνο που κάνουμε είναι να ευχόμαστε να μη σημειωθούν στη περιοχή μας έντονα καιρικά φαινόμενα και έχουμε νέες τραγωδίες.

Ευτυχώς δεν «πέρασε» από την περιοχή μας η «εύα», έπεσαν έξω οι μετεωρολόγοι, και τη «γλυτώσαμε».

Παρά ταύτα όμως, με τις λίγες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή μας, προέκυψαν πολλά και σοβαρά προβλήματα στη περιοχή μας, κυρίως στη παραλιακή ζώνη, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι  πολίτες και κυρίως οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην παραλία.

Πολύ μεγάλες οι ευθύνες του επικεφαλής και συνολικά των στελεχών  της Δημοτικής αρχής, για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, την απαξίωση και την παρακμή της περιοχής, που το μόνο που τους απασχολεί είναι να εξαπατούν τους πολίτες με ψεύτικες ανακοινώσεις για να παραμένουν στις θέσεις τους».

Δείτε τις φωτογραφίες: