ΚΙΑΤΟ: …Μετά τα μασκαρέματα του Σταματόπουλου έρχεται η ώρα της λυπητερής για τους δημότες! -…Θα στενάξουν τα νοικοκυριά!

Και τώρα που οι αποκριές τελείωσαν και μετά τα επιτυχημένα μασκαρέματα του δημάρχου Σικυωνίων που έκαναν εντύπωση στο πανελλήνιο …έρχεται η ώρα της λυπητερής για τους δημότες του δήμου Σικυωνίων όπου και θα κληθούν να πληρώσουν τις αυξήσεις φωτιά στα τέλη που αποφάσισε η δημοτική αρχή του Σταματόπουλου!

Από τον δημοτικό σύμβουλο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Καιρός είναι να αφήσουμε τα καραγκιοζιλίκια του Σταματόπουλου στις αποκριές, πέρα από το ευτράπελο του θέματος  και να μπούμε στην ουσία του πολύ σοβαρού  προβλήματος με την μεγάλη αύξηση, από 80% έως 140%,  των  ανταποδοτικών τελών φωτισμού-καθαριότητας στον Δήμο Σικυωνίων, που ήδη άρχισε να επιβαρύνει και θα καθηλώσει σε μεγάλο βαθμό τους Δημότεςμας, σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, οικονομικής   και κοινωνικής κρίσης .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ακυρώθηκε η απόφαση που είχε λάβει, κατά πλειοψηφία,  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, μετά από προσφυγή που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αργολίδας, με το αιτιολογικό ότι οι αυξήσεις κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές.

Να σημειωθεί πως κατά της αύξησης των ανταποδοτικών τελών είχαν τεθεί, όπως και στον δικό μας Δήμο Σικυωνίων, όλες οι αντιπολιτευόμενες Παρατάξεις.

Η Ομοσπονδία των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αργολίδας, μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι οι χιλιάδες συμπολίτες τους έβγαλαν έναν στεναγμό ανακούφισης στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Να δούμε πότε θα έρθει η στιγμή να βγάλουν και οι δικοί μας συμπατριώτες και επιχειρηματίες παρόμοιο στεναγμό ανακούφισης.

Αναρωτιόμαστε αλήθεια που ήταν οι φορείς της πόλης του Κιάτου και της περιοχής, ο Εμπορικός Σύλλογος, να αντιδράσουν για να υπερασπιστούν τους συμπατριώτες μας και τους επιχειρηματίες της περιοχής;

Τα σχόλια είναι περιττά, οι συμπατριώτες μας είναι σε θέση να κρίνουν τις εν γένει συμπεριφορές και ενέργειες των  ανθρώπων που τους εκπροσωπούν».

ΣΣ. Μπορεί οι δημότες να κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής του Σταματόπουλου, αλλά από την άλλη “έχουν την τύχη” να έχουν τον καλύτερο δήμαρχο στις μεταμφιέσεις στα καρναβάλια!

Κ.Ν