ΚΙΑΤΟ: …Με την πλάτη στον τοίχο! -Οι αυξήσεις “φωτιά” έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο! -Δείτε αναλυτικά…

Επανερχόμαστε σε προηγούμενη ανάρτησή μας με τίτλο: ΚΙΑΤΟ: Έρχεται και το “δωράκι” του Σταματόπουλου στους Σικύνιους πολίτες! -…Θα στενάξουν τα νοικοκυριά! -Κοντά στα 80% η αύξηση στα δημοτικά τέλη!!! -Έρχεται στο ΔΣ…

Το θέμα έχει πάρει τεράστια έκταση και είναι θέμα συζήτησης αυτή τη στιγμή σε όλο το δήμο. Τη στιγμή που άλλοι δήμοι δεν πήραν καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη (πχ. η Κόρινθος) και κάποιοι άλλοι δήμοι πήραν πιο μικρές αυξήσεις ήρθε και η δημοτική αρχή του Σταματόπουλου …να το τερματίσει!

…Το θέμα έρχεται και στο δημοτικό συμβούλιο! Αναμένουμε …και θα επανέλθουμε!

Από τον δημοτικό σύμβουλο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται:

«Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης έρχεται νέος οικονομικός «αρμαγεδώνας» για τους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων.

Αύξηση 70% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας -φωτισμού αποφάσισε η Δημοτική αρχή, που με το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων, θα φθάσει στο 80%  και πλέον.

Σαν να μην έφταναν τα ψέματα που κατά καιρούς αραδιάζει ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής για «οικονομικούς θριάμβους», λες και τα κονδύλια και τα προγράμματα που δικαιούται ο Δήμος Σικυωνίων τα φέρνει από τον τόπο καταγωγής του, σημειώνει, με τις ευλογίες στελεχών της Δημοτικής αρχής, έναν ακόμα οικονομικό θρίαμβο, απαιτώντας από του Δημότες αύξηση των ανταποδοτικών Δημοτικών τελών καθαριότητας-φωτισμού πλέον του 70%,  που με το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων, θα φθάσει στο 80%  και πλέον.

Κατά καιρούς έχω μιλήσει για την ανεπάρκεια και ανικανότητά του στη διαχείριση πολλών δημοτικών θεμάτων και κυρίως στη διαχείριση των απορριμμάτων  για πολλά χρόνια, που οι συνέπειές του θα έχουν τελικό αποδέκτη τον πολίτη και Δημότη του Δήμου Σικυωνίων που θα πληρώσει τα σπασμένα. [Οσοι καταφέρουν τελικά να ανταποκριθούν ].

Η τραγική αυτή κατάσταση, όπως εξελίσσεται, σε συνδυασμό  με την παρακμή και την συνολική απαξίωση του τόπου μας θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για όλους τους πολίτες και δημότες και κυρίως για τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους αγρότεςτης περιοχής και τους νέους που θέλουν να παραμείνουν  και να προκόψουν  στον τόπο τους.

Ο άλλοτε κραταιός δήμος Σικυωνίων, το εμπορικό, αγροτικό και εν μέρει τουριστικό κέντρο  τηςΔυτικής Κορινθίας  κατάντησε παρίας σε όλα τα επίπεδα.

ΟΙ πολίτες του Δήμου Σικυωνίωνγνωρίζουν ότι δεν φθάνει πλέον η «αλλαγή της ορχήστρας αλλά κυρίως η αλλαγή  τραγουδιού» όπως έλεγε και ο αείμνηστος Υπουργός Γιάννης Ποττάκης».