ΚΙΑΤΟ: Οι κάτοικοι νοσηλεύτηκαν στο Κέντρο Υγείας Κιάτου- Ενημερώθηκε η διεύθυνση δημόσιας υγείας -Ζητούν έλεγχο του νερού…

Επανερχόμαστε σε προηγούμενη ανάρτησή μας όπου αναφέραμε μεταξύ άλλων:

“Σύμφωνα με πληροφορίες μας δημότες από τις περιοχές Μουλκίου, Τραγάνας και συνοικισμό Κανελλοπούλου του δήμου Σικυωνίων, νοσηλεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Κέντρο Υγείας Κιάτου με ενδείξεις συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας και όχι μόνο!

Επειδή κατα το παρελθόν έχουν παρατηρηθεί ανάλογα προβλήματα σε δημότες εξαιτίας του νερού καλούνται οι αρμόδιες αρχές να κάνουν έλεγχο στις εν λόγω περιοχές να διαπιστώσουν την ποιότητα του νερού…

Σε επιστολή του δημοτικού συμβούλου Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλου προς τη διεύθυνση δημόσιας υγείας Κορινθίας και κοινοποίηση στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Α. Κόρκα, αναφέρεται:

«ΘΕΜΑ: «Δημοσιεύματα για  ακαταλληλότητα  του ΝΕΡΟΥ»

Σας αποστέλλω  συνημμένα σημερινά δημοσιεύματα στα Μ.Κ.Δ. που έχουν σχέση με την ακαταλληλότητα   ή μη του ΝΕΡΟΥ ανθρώπινης κατανάλωσης  στη πόλη του Κιάτου και την ευρύτερη περιοχή.

Από ασφαλείς πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι πολλοί συμπολίτες μας από τις περιοχές, Κοινότητα Μουλκίου,  οικισμό Τραγάνας και συνοικισμό Κανελλοπούλου, νοσηλεύτηκαν τις ημέρες αυτές στο Κέντρο Υγείας Κιάτου με ενδείξεις συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας κ.α. συμπτώματα.

Δεν γνωρίζουμε φυσικά αν η νοσηλία των συμπατριωτών μας με τις ενδείξεις αυτές έχουν σχέση με τη χρήση του νερού ύδρευσης της περιοχής.

Κατόπι αυτού παράκληση άμεσα να ενεργήσετε ελέγχους δειγματοληψιών στο νερό ύδρευσης στην περιοχή μας, προς διαπίστωση των καταγγελλομένων, προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και οικιακής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σιικυωνίων.

Παράλληλα να επισκεφθείτε το Κέντρο Υγείας Κιάτου για ενημέρωση πάνω στο σοβαρό αυτό ζήτημα”.

-Συνημμένα δημοσιεύματα:

Κ.Ν