ΚΙΑΤΟ: Ο αντιπρόεδρος “άδειασε” τον πρόεδρο!

Ανανεώθηκε η θητεία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σικυωνίων Ν. Σκαρμούτσου. Ολοκληρώθηκε η πρώτη θητεία του αλλά έδειξε ότι δεν αφήνει με τίποτα τη θέση αυτή του προέδρου (Στα χνάρια του π. προέδρου Τ. Λεονάρδου και αυτός)

Τη στιγμή μάλιστα που ο Σκαρμούτσος δεν έδειξε στην πρώτη του θητεία να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων του σημαντικού ρόλου που του έχει ανατεθεί! Δεν κράτησε τις ισορροπίες που πρέπει, δείχνοντας ότι λειτουργεί ως στέλεχος της δημοτικής αρχής και όχι ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που θα έπρεπε να κρατάει ίσες αποστάσεις προς όλους!

Σε αυτή τη δεύτερη θητεία ο Σκαρμούτσος θα λάβει άραγε υπόψη του τις αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων ή θα συνεχίσει …να κάνει τα δικά του; Είναι ένα νέο παιδί και νέος πολιτικός και κάποια πράγματα αν δεν τα προσέξει τώρα μπορεί μελλοντικά να τον αφήσουν πολιτικά …στο περιθώριο!

Σε ανακοίνωση από τον δημοτικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο του ΔΣ του δήμου Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται:

«Ανανεώθηκε πρόσφατα με τη ψήφο των Δ.Σ.της πλειοψηφίας η θητεία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων.

Να επισημάνω τα στοιχεία της πρώτης θητείας.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λειτούργησε αποκλειστικά με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων.

Ενσωματώθηκε στο σάπιο σύστημα του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής υπηρετώντας το δόγμα της καθεστωτικής, έως φασιστικής συμπεριφοράς  προς Δημοτικούς Συμβούλους.

Ανέχθηκε, χωρίς καμία αντίδραση, υβριστικές συμπεριφορές του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής προς Δημοτικούς Συμβούλους.

Σιώπησε, χωρία καμία αντίδραση, σε απαξιωτικές  συμπεριφορές στελεχών της Δημοτικής αρχής προς συναδέλφους τους  Δημοτικούς Συμβούλους κατά την διάρκεια λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν λειτούργησε με ουδετερότητα ως συνδετικός κρίκος  για τη συνοχή όλων των παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων, με μοναδικό σκοπό την προσφορά υπηρεσιών από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους προς τους πολίτες και τον Δήμο Σικυωνίων.

Απαξίωσε πλήρως τον θεσμό του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, προσβάλλοντας έτσι τους εκπροσώπους των πολιτών και τις επιλογές των Δημοτικών Παρατάξεων.

Καλό ταξίδι κ. πρόεδρε στις αντιδημοκρατικές και καθεστωτικές διαδρομές».