ΚΙΑΤΟ: Ο Ν. Ζαχαρόπουλος αναφέρει τον δεκάλογο των άμεσων προβλημάτων!

Από τον δημοτικό σύμβουλο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του:

«Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Οι εκλογές τελείωσαν, ο σεβασμός στους θεσμούς και τη λαϊκή βούληση είναι δεδομένος και βρισκόμαστε ήδη  στην επόμενη ημέρα με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα να μας ακολουθούν, τα οποία δυστυχώς δεν επιλύθηκαν, παρά την 13 χρόνια που είναι στη διοίκηση του Δήμου η σημερινή Δημοτική αρχή.

Με την ιδιότητα του πρ. Αντιδημάρχου-Δ.Σ. αλλά και του ενεργού πολίτη απευθύνω προς τον επικεφαλής και τα στελέχη της Δημοτικής αρχής ανοικτή επιστολή προς ενημέρωσή τους καθώς και ενημέρωση των πολιτών του Δήμου.

Όπως προανέφερα τα προβλήματα στην περιοχή μας είναι πολλά και σοβαρά και άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να δει ο τόπος μας καλύτερες ημέρες που είναι και το ζητούμενο, όπως υποσχεθήκατε και στις πρόσφατες Δημοτικές  εκλογές.

Κατ’ αρχή ο επικεφαλής και τα στελέχη της Δημοτικής αρχής οφείλουν να δείξουν σεβασμό και ταπεινότητα προς όλους τους πολίτες και Δημότες του Δήμου τους οποίους δηλώνουν ότι υπηρετούν.

Να σταματήσουν άμεσα οι φασίζουσες νοοτροπίες και   συμπεριφορές, εκ μέρους ελαχίστων στελεχών- Δ. Σ. της πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία για σοβαρές εκκρεμότητες στα προβλήματα του Δήμου μετά από τρείς και πλέον τέσσερες 4-5ετίες στο τιμόνι του Δήμου.

Η Δημοτικής αρχή  οφείλει άμεσα να στρέψει την προσοχή της στα πολλά και σοβαρά προβλήματα της περιοχής που έχουν σωρευτεί με δικήν της ευθύνη για πολλά χρόνια, ώστε ο τόπος μας, σε όλη την έκταση του Δήμου, να ξεφύγει από τη στασιμότητα, την απαξίωση και τον μαρασμό.

Είναι αδιανόητο, κατά τη γνώμη μου, ο Δήμος Σικυωνίων με τα τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα να βρίσκεται σήμερα σ’ αυτή την τραγική κατάσταση σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

1.-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Αδικαιολόγητα σε πολύ κακή κατάσταση.

2.-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Χειρότερα δεν γίνεται.

3.-ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ  Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στους πολίτες και ιδιαίτερα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους,ακόμα  και από στελέχη της Δημοτικής αρχής που τους χρησιμοποιούν με τα οχήματά τους.

4.-ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ Προβλήματα με την παραβατικότητα στην περιοχή.

5.-ΑΔΕΣΠΟΤΑ Μεγάλο πρόβλημα που δε βρήκε τη λύση του.

6.-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ  Άμεσες ενέργειες για νέα κυκλοφορική μελέτη.

7.-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ  Άμεσες ενέργειες για συγκοινωνιακή σύνδεση με το κέντρο  της πόλης και περιποίηση της περιοχής.

8.-ΧΥΤΑ Άμεσες ενέργειες για αποκατάσταση και επίλυση του σοβαρού προβλήματος μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και της θάλασσας που καταλήγουντα «στραγγίδια» των απορριμμάτων.

9.-ΠΑΡΑΛΙΑ  Για πολλά χρόνια βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Άμεσες ενέργειες για την αναβάθμισή της σε συνεργασία  με τους φορείς της περιοχής, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους καταστηματάρχες

10.-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της περιοχής. Οφείλουν άμεσα να δώσουν το «παρών» σε  όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Σε αυτά τα ζητήματα, ως άμεση προτεραιότητα, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα,  για να ξεφύγει ο τόπος μας από τη στασιμότητα και το μαρασμό όπως προαναφέρθηκε.

Είναι περισσότερο από βέβαιο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών, ότι η Δημοτική αρχή και οι Δημοτικές Παρατάξεις , αλλά και όλοι μας, είτε ως εκπρόσωποι των πολιτών, είτε ως ενεργοί πολίτες, θα κριθούμε, όχι για τις προσωπικές μας απόψεις και επιθυμίες, αλλά για την προσφορά μας στους πολίτες, στον  Δήμο και  τον τόπο μας».