ΚΙΑΤΟ: Πέθανε η 46χρονη, νοσηλεύεται η μητέρα της!

“Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Κιάτο όπου μία 46χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση που της προκάλεσαν φασόλια, ενώ την ίδια στιγμή διασωληνωμένη νοσηλεύεται και η μητέρα της. 

Οι αντιδράσεις στους οργανισμούς των δύο γυναικών εκδηλώθηκαν μετά από τροφική δηλητηρίαση και πιο συγκεκριμένα από αλλαντίαση, κατόπιν κατανάλωσης φασολιών.

«Στο νοσοκομείο εισήχθη με διάγνωση δηλητηρίασης μία γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών. Από εκεί και πέρα κοινωνικά σας λέω ότι σε κέντρο υγείας του νομού μας μάθαμε εκ των υστέρων ότι απεβίωσε η κόρη της, προφανώς από την ίδια αιτία», δήλωσε ο Γρηγόρης Καρπούζης, διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου στο Mega.

Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii. Υπάρχουν έξι είδη αλλαντίασης: α) η τροφιμογενής, β) η βρεφική, γ) η εντερική τοξιναιμία των ενηλίκων, δ) η τραυματική, ε) η ιατρογενής και στ) η εισπνευστική”, αναφέρθηκε στο real.gr.