ΚΙΑΤΟ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πέταξαν πέτρες στον προαστιακό

“Τρίτο περιστατικό λιθοβολισμού συρμού του προαστιακού μέσα σε διάστημα τριών ημερών είχαμε την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Άγνωστοι πέταξαν πέτρες στην αμαξοστοιχία 1321 του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο – Πειραιάς, κοντά στον σταθμό του Ασπροπύργου. Για ακόμα μία φορά υπήρξε θραύση υαλοπίνακα του συρμού, ενώ ευτυχώς δε σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, είχε σημειωθεί λιθοβολισμός της αμαξοστοιχίας του Προαστιακού Σιδηροδρόμου 1555 (Χαλκίδα – Αθήνα), κοντά στον σταθμό «Αχαρναί», ενώ μία ημέρα πριν απ΄ αυτό το περιστατικό, την Τρίτη, άγνωστοι είχαν πετάξει πέτρες στην αμαξοστοιχία 1314 (Πειραιάς – Κιάτο), και πάλι κοντά στον σταθμό του Ασπροπύργου.

Έως τώρα, οι ζημιές είναι μόνο υλικές και περιορίζονται στη θραύση υαλοπινάκων. Ωστόσο η συχνότητα των περιστατικών αυξάνεται διαρκώς, ενώ αυξανόμενη είναι και η ανησυχία τόσο των εργαζομένων όσο και του επιβατικού κοινού για ενδεχόμενους τραυματισμούς στο μέλλον”, αναφέρθηκε στο ethnos.gr.