ΚΙΑΤΟ: Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 150 χρόνια από την γέννηση του Ε. Κανελλόπουλου…

Από το δήμο Σικυωνίων ανακοινώνεται μεταξύ άλλων: «Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου στο Κιάτο οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε ο δήμος Σικυωνίων, για τα 150 χρόνια από την γέννηση του Ευθύμιου Κανελλόπουλου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου με τα εγκαίνια της Έκθεσης“Ευθύμιος Κανελλόπουλος:  Η οικογένεια, η ζωή, η δράση και το έργο του Κιατανιώτη διπλωμάτη”. Στην έκθεση η οποία θα λειτουργεί στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Κιάτου κατά τις μέρες και ώρες των εκδηλώσεων των «Σικυωνίων», οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία με την καθοδήγηση του καθηγητή Παν/μίου κ. Νίκου Πουλόπουλου να «περιηγηθούν» στο έργο και τις δράσεις του Έλληνα Διπλωμάτη σε κρίσιμες εποχές της ελληνικής ιστορίας.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης ακολούθησε η συναυλία των Γεράσιμου Ανδρεάτου και Μάκη Ψαραδέλλη, με τη συμμετοχή της προέδρου της Ένωσης Μικρασιατών Νεαπόλεως Κιάτου, Βασιλικής Μιχαλούση. Οι καλλιτέχνες συγκίνησαν το κοινό τόσο με τα τραγούδια τους όσο και με τις αφηγήσεις τους από προσωπικές και μη μαρτυρίες προσφύγων, αλλά και αποσπάσματα επιστολών του Ευθύμιου Κανελλόπουλου που αφορούσαν στην Μικρασιατική Καταστροφή.

Το πρωί της Κυριακής 17 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην ημερίδα με τίτλο: “Ευθύμιος Κανελλόπουλος: Ο διπλωμάτης και η εποχή του”, όπου οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με τη ζωή και το έργο του Κιατανιώτη διπλωμάτη.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία της προέδρου της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κας Βασιλικής Ευστρατιάδου, η οποία και τις δύο μέρες συγκίνησε τους παριστάμενους με τις γεμάτες συναίσθημα ομιλίες της…»