ΚΙΑΤΟ: Προσοχή για τα παιδιά! -Επικίνδυνες παιδικές χαρές! (φωτο)

Ακούσαμε  ότι πριν από λίγες μέρες οι γονείς ενός μικρού παιδιού στην Κόρινθο, εξαιτίας του τραυματισμού του σε παιδική χαρά, κατέθεσαν μήνυση κατά των αρμοδίων στο δήμο Κορινθίων. Το παιδί (περίπου 8 ετών) έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του εξαιτίας μίας αστοχίας στο χώρο.

Και αν αυτά συνέβησαν στο δήμο Κορινθίων που σε γενικές γραμμές οι παιδικές χαρές είναι σαφώς καλύτερες από άλλες παιδικές χαρές σε άλλους δήμους της Κορινθίας αναρωτιόμαστε τι πρέπει να γίνει με τις παιδικές χαρές στο Κιάτο που φαίνεται να έχουν …αφεθεί στην τύχη τους!

Σε ότι αφορά τις παιδικές χαρές στο δήμο Σικυωνίων και την κατάσταση που βρίσκονται κάνει σχετική αναφορά παρακάτω ο δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλος

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται:

«Πρωταθλητής» ο Δήμος Σικυωνίων και στις παιδικές χαρές.

Πολλές φορές αναφέρομαι στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής μας και δυστυχώς για το τόπο μας, για την πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής, οι  χώροι αυτοί, σε όλη την έκταση του Δήμου Σικυωνίων και κυρίως στη πόλη του Κιάτου, όπως πλατείες, χώροι παιδικών χαρών, χώροι στάθμευσης, πεζόδρομοι κ.λ.π. είναι βρόμικοι και απεριποίητοι και έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους.

Η εικόνα της εγκατάλειψης και της προχειρότητας  «μεταφέρθηκε» και στις παιδικές χαρές, στον παιδότοπο στην οδό Μιαούλη που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, όπως επισημαίνει και η έγκριτη ιστοσελίδα Korinthiannews, στο Συνοικισμό Κανελλοπούλου, στις εργατικές κατοικίες στον πευκιά Κάτω Διμηνιού και σε άλλες περιοχές που είναι οι μοναδικοί σχεδόν κοινόχρηστοι χώροι στη περιοχή μας για  να παίζουν τα παιδιά.

Ο χώροι αυτοί έχουν εγκαταλειφθεί  από τη Δημοτική αρχή, δεν φυλάσσονται, δεν περιποιούνται, οι εγκαταστάσεις και τα όργανα έχουν σκουριάσει, και δεν προστατεύονται με αποτέλεσμα να εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι τραυματισμών των παιδιών.

Οι δημότες και κυρίως οι γονείς, που πληρώνουν από το υστέρημά τους για να είναι οι κοινόχρηστοι χώροι καθαροί και περιποιημένοι,  οφείλουν να αντιδράσουν και να απαιτήσουν τη περιποίηση, τη καθαριότητα και τη προστασία των παιδικών χαρών, για να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά με ασφάλεια για την υγεία τους και τη  σωματική τους ακεραιότητα».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Κ.Ν