ΚΙΑΤΟ: Τελέσθηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Άγγελου Σαλάτα, εγγάμου από το Κρυονέρι

Από τη μητρόπολη Κορίνθου μεταξύ άλλων ανακοινώνεται: «Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσαν δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος, στο χωριό Κρυονέρι Κορινθίας.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Αναγνώστη κ. Άγγελου Σαλάτα, εγγάμου και εκ Κρυονερίου καταγομένου.

Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Κορίνθιος κελλιώτης Αγιορείτης Πανοσ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Ιωάννου, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, οι Αιδεσ. Οικονόμοι – Σταυροφόροι π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, π. Ξενοφών Κατσαούνης, και π. Δημήτριος Ζούζιας, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Θεοδώρου και οι Διάκονοι π. Βασίλειος Κορολής, εκ της Ι. Μητροπόλεως Αργολίδος, π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Χρήστος Χίλιας. Στην Θ. Λειτουργία παρέστησαν η Γερόντισσα της Ι. Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεχώβης Νεκταρία Μοναχή, με αδελφές της Ι. Μονής και πλήθος ευσεβών Χριστιανών, μεταξύ των οποίων η Βουλευτής Κορινθίας κ. Μαρία-Ελένη Σούκουλη, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπυρίδων Σταματόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου κ. Ανδρέας Θεοδώρου.

Σήμερα, συνέχισε ο Ποιμενάρχης μας, προσερχόμενοι εδώ, εισάγουμε, μέσω του Ι. Μυστηρίου της Χειροτονίας, στις τάξεις του Ι. Κλήρου, ένα από τα τέκνα του χωριού σας, τον αγαπητό μας κ. Άγγελο Σαλάτα, ο οποίος καλλιέργησε την κλήση, που ο Θεός του έδωσε, και μετά την ολοκλήρωση των Θεολογικών του Σπουδών και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, νυμφεύτηκε και τώρα είναι έτοιμος να γίνει στρατιώτης Ιησού Χριστού.

Μετά το πέρας της Χειροτονίας και της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ευχόμενος καταλλήλως στους παριστάμενους, άφησε τον π. Παναγιώτη Θεοδώρου, που σαν σήμερα, προ δεκαεπτά έτη χειροτονήθηκε Διάκονος και τον νέο Διάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Άγγελο Σαλάτα, να δώσουν το αντίδωρο, προκειμένου οι Πιστοί να έχουν την ευκαιρία να τους ευχηθούν προσωπικά και να εκδηλώσουν τα προς αυτούς και την Εκκλησία τα καλά τους αισθήματα…»