ΚΙΑΤΟ: …Τι τρέχει με το ανακαινισμένο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου στη Κυλλήνη;

Το δημοτικό σχολείο στη Κυλλήνη έκλεισε αλλά στη συνέχεια το κτίριο ανακαινίστηκε. Από ότι πληροφορούμαστε η ανακαίνιση αυτή στοίχισε αρκετά χρήματα προκειμένου να λειτουργεί ως ξενώνας

Η κατάσταση του κτιρίου ποια είναι αυτή τη στιγμή; Υπήρξε κάποιο περιστατικό τελευταία στον συγκεκριμένο χώρο και το κτίριο δεν θυμίζει την αρχική του εικόνα (μετά την ανακαίνιση δηλαδή).

…Δήμαρχε εσείς ακούσατε κάτι για το θέμα;

ΣΣ. Η Κυλλήνη (Τοπική Κοινότητα Κυλλήνης – Δημοτική Ενότητα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ), ανήκει στον δήμο Σικυωνίων της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Από το δήμο Σικυωνίων είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στις 18 Μαρτίου 2019: “Συνεχίζεται η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου Σικυωνίων. Ενισχύεται το Τοπικό Εισόδημα και δημιουργούνται Νέες Θέσεις Εργασίας. Την Κυριακή το μεσημέρι, 17 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ξενώνα Φιλοξενίας στην Τ.Κ. Κυλλήνης, με την παρουσία του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου.

Ο ξενώνας στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κυλλήνης.

Η ανακαίνισή του και η αλλαγή της χρήσης του ακολουθεί το παράδειγμα και άλλων πρώην Δημοτικών Σχολείων του δήμου Σικυωνίων που ανακαινίστηκαν και αποδόθηκαν σε χρήση, αποδεικνύοντας στην πράξη την απόφαση του δημάρχου για την πλήρη αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του δήμου Σικυωνίων, ενισχύοντας το τοπικό εισόδημα και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας…” (για περισσότερα δείτε εδώ)

Κ.Ν