ΚΙΑΤΟ: …Υπόδικος πάει στις εκλογές ο Σταματόπουλος!

Σήμερα έρχεται η απάντηση στο κουίζ της korinthiannews.gr στις 10 Μαρτίου 2023 όπου αναφέραμε:

“Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες της korinthiannews.gr δήμαρχος της Κορινθίας δεν παρουσιάστηκε την Πέμπτη (9-3-23) το πρωί  στο ακροατήριο του εφετείου κακουργημάτων Ναυπλίου.  Ο  ίδιος είναι ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ για ΣΟΒΑΡΑ  ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ!!! Ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε ανέφερε ότι ο δήμαρχος έχει κορονοϊό!

Δηλαδή ο δήμαρχος πάει ΥΠΟΔΙΚΟΣ στις ερχόμενες εκλογές για ΣΟΒΑΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ!!!”

Η απάντηση:

Επανερχόμαστε στο σοβαρό αυτό ζήτημα  για να ενημερώσουμε τους αναγνώστες ότι  ο κατηγορούμενος δήμαρχος που αναφέραμε είναι ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ο οποίος παραπέμπεται στο εφετείο κακουργημάτων Ναυπλίου, για να δικαστεί για ποινικά αδικήματα και συγκεκριμένα για «Απιστία σχετικά με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση με αντικείμενο αξίας άνω των 120.000 ευρώ με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της επί μακρύ χρόνο τέλεσης του εγκλήματος και ως ιδιαίτερα μεγάλης αξίας του αντικειμένου»

Να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι η δίκη είχε προσδιοριστεί για να γίνει την 9-3- 2023 και αναβλήθηκε γιατί δεν παρουσιάστηκε ο Σ. Σταματόπουλος επικαλούμενος ασθένεια covid.

Σε επιστολή του ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλος προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σικυωνίων αναφέρει:

«ΘΕΜΑ: « Θέματα που αφορούν τον Δήμαρχο του Δήμου Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο»

1.-Ως  πρ. Αντιδήμαρχος και σημερινός  Δ.Σ. του Δήμου Σικυωνίων οφείλω να ενημερώσω, μέσω του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Σικυωνίων και τους πολίτες του Δήμου Σικυωνίων ότι ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος παραπέμπετε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου, για να δικαστεί για ποινικά αδικήματα και συγκεκριμένα για «Απιστία σχετικά με την Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση με αντικείμενο αξίας άνω των [120.000] ευρώ με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της επί μακρύ χρόνο τέλεσης του εγκλήματος και ως ιδιαίτερα μεγάλης αξίας του αντικειμένου»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο «…ενεργώντας κατ’ εξακολούθηση, από μακρό χρονικό διάστημα ζημίωσε την περιουσία του Δήμου Σικυωνίων,  του οποίου ήταν διαχειριστής και του είχε εμπιστευτεί, εν γνώσει του το ποσό των …κατά τα έτη 2011 έως 2014 με  το συνολικό ποσό [797.073] ευρώ »

-Να υπογραμμιστεί  το γεγονός ότι η δίκη είχε προσδιοριστεί για να γίνει την 9-3-2023 αλλά αναβλήθηκε γιατί δεν παρουσιάστηκε ο προαναφερόμενος  Σ. Σταματόπουλος επικαλούμενος ασθένεια covid.

2.-Σε βάρος του προαναφερόμενου Δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου ενεργείται από το. κ. Πταισματοδίκη Σικυώνος,  κατόπιν παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Κορίνθου, προκαταρκτική εξέταση για διαπίστωση ποινικών αδικημάτων,από τον ίδιο και συνεργάτες του, που έχουν σχέση με αδικήματα του Π.Κ  και συγκεκριμένα για απιστία- παράβαση καθήκοντοςκ.λ.π. αδικήματα που,αν διαπιστωθούν, έχουν επιφέρει μεγάλη οικονομική  ζημία  για τον Δήμο Σικυωνίων.

Τα θέματα αυτά  σχετίζονται με την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Σικυωνίων και έχω υποχρέωση, ως πρ. Αντιδήμαρχος και Δ.Σ. να ενημερώσω τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους και φυσικά τους  πολίτες του Δήμου Σικυωνών.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος»

ΣΣ. Κε Σταματόπουλε κατεβαίνετε ως ΥΠΟΔΙΚΟΣ σε σοβαρή υπόθεση σε αυτές τις εκλογές; Από τότε που γράψαμε το κουίζ δεν λάβαμε κάποια απάντηση από εσάς (πέρασαν τόσοι μήνες)!!! Λόγω των εκλογών δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι ένα τόσο σοβαρό θέμα! Θα απαντήστε έστω τώρα ή θα κάνετε ότι δεν το ακούσατε! Οι δημότες περιμένουν…

Κ.Ν