ΚΙΑΤΟ: Χρηματοδότηση που αφορά την αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού…

Από το δήμο Σικυωνίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Χρηματοδότηση εξασφάλισε ο δήμος Σικυωνίων, η οποία αφορά στην αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού και της επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και στην επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού για αρδευτικούς σκοπούς.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν, τα οποία χρηματοδοτούνται με κονδύλι που αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάκαμψης, αναμένεται να αποδώσουν πολλαπλά και σύνθετα οφέλη.

Αφ’ ενός εκσυγχρονίζεται, αναβαθμίζεται και επεκτείνεται η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού εξασφαλίζοντας παράλληλα και μείωση του ενεργειακού κόστους. Αφ’ ετέρου η νέα μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων που θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει, θα αποδώσει επεξεργασμένο νερό το οποίο μπορεί να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής του δήμου Σικυωνίων, μειώνοντας την ίδια στιγμή τα υπολείμματα των λυμάτων. Συνολικά, εκτιμάται ότι θα αρδεύονται 6.000 στρέμματα σε Κιάτο, Μούλκι και Αρχαία Σικυώνα (Βασιλικό)…»