ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ένας ιερέας χάθηκε από κορονοϊό – Ένας νέος ιερέας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Θεία Λειτουργία και το ετήσιο Ι. Μνημόσυνο του αειμνήστου Ευαγγέλου Καλλίρη, Εκκλησιαστικού Επιτρόπου του Καθεδρικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, καθώς και το εννιαήμερο Μνημόσυνο του συμπολίτη μαςΓεωργίου Ζιάβρου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021, στονΚαθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού.

Τον Ιερό Άμβωνα διηκόνησε, κατ’ εντολή του σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου-Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Παναγιώτης Μαυραγάνης αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Προπατόρων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον μακαριστό Ευάγγελο, με τον οποίο συνεργάσθησαν ειρηνικά και εποικοδομητικά για πολλά έτη στον Ι. Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο πρόγραμματης εορτής των Χριστουγέννων εξέφρασε την επιθυμία του όλα να γίνουν σύμφωνα με την Τοπική μας παράδοση, ωστόσο όμως αναμένουμε τις οδηγίες και τα μέτρα, που πρόκειται να εφαρμοστούν για την πανδημία, από την Ι. Σύνοδο και την Πολιτεία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην θλιβερή διαπίστωση ότι, πολλοί Κορίνθιοι συμπολίτες μας έχουν χαθεί από την πανδημία, μεταξύ των οποίων και Ιερείς. Χθες μάλιστα εκοιμήθη ο Εφημέριος του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου π. Μιχαήλ Αντωνόπουλος και ακόμη ένας νέος Ιερεύς της Μητροπόλεως μας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Καθήκον μου και υποχρέωσή μου είναι,είπε ο Σεβασμιώτατος, συνεπικουρούμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου μας κ. Αγαπίου και των Κληρικών μας να προσευχόμαστε για την υγεία σας, να παρακαλούμε τον Θεό να μας κρατάει «απειράστους κακών και ασθενειών», αλλά αυτά ανήκουν στην δική Του σκέψη και πρόνοια. Παρ’ όλα αυτά όμως, για εμάς που μένουμε πίσω, είναι πολύ θλιβερό γεγονός να χάνουμε τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας κατ’ αυτόν τον άδοξο τρόπο.

Παρεκάλεσε δε τους Πιστούς να μην αψηφούν την κατάσταση, να μην παρασύρονται από ανθρώπους, οι οποίοι όντας παντελώς ανειδίκευτοι θέλουν να έχουν λόγο, εξυπηρετώντας ίσως και άλλους άδολους σκοπούς και να λαμβάνουν τα μέτρα τους και να αυτό-προστατεύονται.

Ο πόνος για τον Επίσκοπό σας και τους πνευματικούς σας πατέρες είναι βαθύς και η ευθύνη έναντι του Θεού μεγάλη, γι’ αυτό να προσεύχεσθε, να λαμβάνετε τα μέτρα σας, να υπακούετε στις εντολές των υγειονομικών για την προστασία του Covid-19,να δέχεσθε την φώτιση του Θεού και το κυριότερον να μην απέχετε από το Ποτήριο της Ζωής, την Θεία Μετάληψη, τον Εκκλησιασμό και τα Ιερά Μυστήρια.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην Χαλκίδα προκειμένου να παραστεί, ομού μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεώνκ. Φιλοθέου, στην Εξόδιο Ακολουθία της αείμνηστης Πρεσβυτερομήτορος και πνευματικής του θυγατέρας ΓιασεμήςΜπαϊμπάκη, μητρός του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη».