ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Έρχονται ανεμογεννήτριες! -Τα «ψεύτικα» ψηφίσματα των τοπικών αρχόντων με ναι μεν αλλά…

Από την “ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ –Συμπόρευση για την Ανατροπή” αναφέρεται:

«Όχι ανεμογεννήτριες στη Ζήρεια!

Η εγκατάσταση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών ξαναχτυπά περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, αυτή τη φορά στη Ζήρεια του νομού Κορινθίας, σε περιοχές των Δήμων Σικυωνίων και Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σε όλη την χώρα ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά συγκροτήματα. Είναι τόσο ισχυρά τα  κίνητρα  των επιχειρηματικών ομίλων και των υπεργολάβων- μεγάλες επιδοτήσεις, φορολογικές και άλλες ρυθμίσεις, εγγυημένη κερδοφορία από την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας -ώστε να μην αφήσουν καμία βουνοκορφή χωρίς ανεμογεννήτριες, καμία πλαγιά χωρίς φωτοβολταϊκά. Στον αντίποδα πενιχρά έως μηδαμινά τα κίνητρα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες που θα έδιναν έστω ένα μικρό συμπληρωματικό εισόδημα στα δοκιμαζόμενα και χειμαζόμενα από την ακρίβεια νοικοκυριά.

Οι κυβερνήσεις, το κεφάλαιο και η ΕΕ προωθούν το «Πράσινο Συμβόλαιο» («GreenDeal»), που στην πραγματικότητα μέσω μιας σειράς καταστροφικών για το περιβάλλον ρυθμίσεων επιδιώκουν την ενίσχυση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και όχι την ενίσχυση του εισοδήματος της εργαζόμενης πλειοψηφίας ή – και τη σωτηρία του πλανήτη.

Οδοστρωτήρας «η πράσινη ανάπτυξη» των κυβερνήσεων της ΝΔ αλλά και όσων προηγήθηκαν, κομμένη και ραμμένη στη στρατηγική επενδυτική πολιτικήτης Ευρωπαϊκής Ένωσης.Είναιτεράστιες οι ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,ΣΥΡΙΖΑ) και της σημερινής, περιφερειακών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διευκολύνουν τα αρπαχτικά της λεγόμενης πράσινης ενέργειας, δίνοντας γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, γεμίζοντας τα βουνά με παλιοσίδερα και μπετό καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής του λαού σε συνδυασμό με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν.

Ο αγώνας ενάντια στην καταστροφική, καταπατητική και εκμεταλλευτική «πράσινη ανάπτυξη» δεν είναι αγώνας με γεωγραφικά όρια. Δεν υπερασπιζόμαστε τον μικρόκοσμό της περιοχής μας, δε διεκδικούμε καθεστώτα εξαίρεσης ή άλλα «εναλλακτικά» αναπτυξιακά μοντέλα. Διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο ζωής για την εργαζόμενη πλειοψηφία, που θα ορίζει η ίδια τη μοίρα του τόπου της, τις κοινωνικές ιεραρχήσεις και τον τρόπο υλοποίησης τους και όχι τα εταιρικά συμφέροντα και τα προγράμματα της ΕΕ που τα πριμοδοτούν.

Απέναντι σε ένα σύστημα που γεννά υγειονομικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές καταστροφές, η πάλη για να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε τις επιλογές του είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Είναι ο αγώνας για να σώσουμε τις ζωές μας και τη φύση! Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν το περιβάλλον, δεν θα επιτρέψουμε να εντείνουν την κερδοφορία τους εις βάρος μας,τα σχέδιά τους για ΒΑΠΕ που καταστρέφουν το περιβάλλον θα ανατραπούν. Όχι στις μπίζνες της πράσινης οικονομίας από τις ΒΑΠΕ που αποβλέπουν στην κερδοφορία των ιδιωτών και καταστρέφουν το φυσικό  περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Στηρίζουμε αμέριστα τον αγώνα των πολιτών και  κάθε τοπικής κοινωνίας της Πελοποννήσου, Συλλόγων, Κινήσεων για την προστασία του τόπου μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ και όχι στα «ψεύτικα» ψηφίσματα των τοπικών αρχόντων με ναι μεν αλλά.

Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που καταστρέφει ανθρώπους και φύση!

Ο λαός της περιοχής και συνολικότερα της Πελοποννήσου πρέπει να απαντήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις για να προστατεύσει τις τελευταίες βουνοκορφές που του έχουν απομείνει!

-Όχι στην καταστροφή των βουνών. Καμία ανεμογεννήτρια στις βουνοκορφές μας!

-Να καταργηθεί άμεσα ο περιβαλλοντοκτόνος νόμος Χατζηδάκη!

-Να καταργηθούν όλοι οι καταστροφικοί νόμοι για το περιβάλλον, τη χωροταξία και την πολεοδομία, που παραδίδουν βορά στην κερδοφορία του κεφαλαίου τους φυσικούς πόρους, τη γη, τις πόλεις, τους οικισμούς, τη ζωή των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων.

-Να δοθούν ισχυρά κίνητρα ΜΟΝΟ για εγκατάσταση οικιακών φωτοβολταϊκών και όχι σε μεγάλα επενδυτικά – επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»