ΚΟΡΙΝΘΙΑ: “Έφυγε” ο ιερέας

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται: «Την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Οικονόμου, συνταξιούχου Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως μας, ο οποίος μετέστη προς Κύριον πλήρης ημερών, τέλεσε την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθικίων, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Στον επικήδειο λόγο, που εξεφώνησε ο Θεοφιλέστατος άγιος Κεγχρεών, αναφέρθηκε στο «μυστήριο» του θανάτου και την αντιμετώπιση αυτού από την Εκκλησία μας αφού γι᾿ Αυτήν, κατά τους λόγους του θείου Παύλου, ο θάνατος είναι «ανάλυσις», δηλαδή αναχώρηση και μετακίνηση σε άλλο τόπο, την Ουράνια Βασιλεία,δεν είναι ούτε αφανισμός ούτε πορεία στην ανυπαρξία, αλλά συνάντηση μετά του Σωτήρος Χριστού.

Ομίλησε για την προσφορά του μακαριστού Κληρικού, ο οποίος από το έτος 1975, που χειροτονήθηκε, έως του έτους 2010, που συνταξιοδοτήθηκε, διακόνησε σε διάφορες Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως μας «σπείροντας» και «καλλιεργώντας» το «του Θεού γεώργιον».

Τέλος μετέφερε συλλυπητήριες ευχές προς τα παιδιά και τους συγγενείς του τεθνεώτος εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος κωλυόμενος, ένεκα προγραμματισμένων υποχρεώσεων του, δεν ηδυνήθη να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία. 

Ας είναι αιωνία η μνήμη του…»