Ήταν εκεί και ο Κορίνθιος βουλευτής Γ. Ψυχογιός, …αλλά έλειπε στην φωτογραφία!

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων:

“Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες.

Στην πυκνή πολιτική συνεδρίαση με τις 30 λεπτομερώς επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και τις 20 ώρες συλλογικής δουλειάς και διαλόγου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στην διαμόρφωση των αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς κατά την έναρξη των εργασιών.

Το σχέδιο που πρότεινε, αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό, στην ευημερία και πρόοδο για όλους, σε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και σε μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν οι παρουσιάσεις-εισηγήσεις των βουλευτών, σύνοψη των οποίων ακολουθεί:

Γιώργος Ψυχογιός, Αν. Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ταυτοτικό ζήτημα, που βασίζεται πρωτίστως στον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, αλλά απαιτεί κι ολοκληρωμένο σχέδιο, στρατηγική και συνέργειες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε το αρμόδιο Υπουργείο και στελέχωσε πολλές Υπηρεσίες, ενώ με την ρητορική και την πρακτική της συνέβαλε καθοριστικά στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τη μάχη κατά της ακροδεξιάς.

Νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ήδη, οι κοινοβουλευτικές και άλλες παρεμβάσεις μας επικεντρώνονται στην υποστήριξη των αιτημάτων των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου και των εργαζομένων στο πεδίο, στην σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών και στην απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, στα νομικά ζητήματα διοικητικής κράτησης, στην έλλειψη υγειονομικής κάλυψης και τους θανάτους μεταναστών στα ΠΡΟΚΕΚΑ.

Εργαζόμαστε για μια Εθνική Στρατηγική Ένταξης προσφύγων και μεταναστών σε όλους τους τομείς( με άμεση εμπλοκή των ΟΤΑ), για την τακτοποίηση του χάους στη μετάκληση εργατών γης, για ένα δίκαιο σύστημα κτήσης ιθαγένειας χωρίς ταξικούς αποκλεισμούς, για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος «Philos II», καθώς οι εργαζόμενοι είναι σε διαρκή ομηρία…».

ΣΣ. Πήγε δηλαδή και ο Κορίνθιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός στις Σπέτσες, αλλά δεν τον βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία που τράβηξαν όλοι μαζί και δημοσιεύτηκε στο ΣΥΡΙΖΑ! …Μήπως είχε κάποιο λόγο και δεν ήθελε να φανεί ο Ψυχογιός;

-Επίσης για να δούμε τον Ψυχογιό όπως και τους άλλους τρεις Κορίνθιους βουλευτές της ΝΔ τι θα ψηφίζουν σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που είναι προ των πυλών! Την απάντηση την ξέρουμε ήδη, απλά περιμένουμε την ψηφοφορία και θα επανέλθουμε…

Κ.Ν