ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αιχμές στο υπουργείο ότι αφήνει τους παραγωγούς του ελαιολάδου και του σταφυλιού απροστάτευτους… -Οι βουλευτές μας τι κάνουν;

Και οι Κορίνθιοι παραγωγοί ελαιολάδου έχουν αφεθεί στην τύχη τους αφού η νέα κυβέρνηση δείχνει να τους έχει αφήσει απροστάτευτους!

Αυτά τα προβλήματα των Κορίνθιων αγροτών …δεν αγγίζουν τους Κορίνθιους βουλευτές, της κυβέρνησης υποτίθεται; Τι έχουν κάνει ως τώρα για το θέμα αυτό; Η Κορινθία έχει χιλιάδες αγρότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ειδικά η κατάσταση με την τιμή του ελαιολάδου είναι …επιεικώς απαράδεκτη!

Αυτά τα προβλήματα των Κορίνθιων αγροτών δεν αγγίζουν τους Κορίνθιους βουλευτές, της κυβέρνησης υποτίθεται;

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιού αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις».

Ο κος Ψυχογιός ανέφερε ότι οι συνεταιρισμοί από Ενώσεις προσώπων γίνονται Ενώσεις κεφαλαίων, παραβιάζοντας παράλληλα πολλές από τις επτά συνεταιριστικές αρχές, όπως αυτή της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας στη λειτουργία τους, αλλά και της περιουσίας του που ανήκει στις γενεές και όχι ως στους μετόχους-μέλη.

Εν συνεχεία κατέδειξε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία των συνεταιρισμών με πολύ σοβαρές ευθύνες των δύο κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με το ξεπούλημα της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς με προκλητικό τρόπο και κόστος.

Το νομοσχέδιο, είπε ο Βουλευτής, δεν εξυπηρετεί τους υγιείς συνεταιρισμούς, αλλά ούτε και αυτούς που είναι σε λύση και εκκαθάριση και διευκολύνει μόνο αυτούς που έχουν ήδη συμφωνήσει με ιδιώτες για την εκμετάλλευση της περιουσίας και του brand name που έχουν χτίσει για δεκαετίες, δίνοντας την δυνατότητα εισόδου στους ιδιώτες με ποσοστό μόλις 35%, ενώ στις διατάξεις υπάρχει και η κατάργηση των δύο θητειών του Προέδρου με τον κίνδυνο επαναφοράς νοσηρών φαινομένων διαπλοκής του παρελθόντος που, εκτός των άλλων,  εμποδίζουν την ανανέωση του δυναμικού των συνεταιρισμών.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα ζητήματα της Κορινθίας, ο κος Ψυχογιός κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι αφήνει τους παραγωγούς, και ειδικότερα του ελαιολάδου και του επιτραπέζιου σταφυλιού απροστάτευτους, καθώς δεν προσπαθεί για να διασφαλίσει μια βιώσιμη τιμή και δεν έχει καταβάλει ακόμα τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2019, ενώ δεν μερίμνησε για την έγκαιρη προστασία των ελαιόδεντρων από τον δάκο…».