ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της Ε΄ Κυριακής των νηστειών…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Κυριακή, 18 Απριλίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Ιερείς του Ι. Ναού και ο Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών,η οποία αναφέρεται στην προαναγγελία των εκουσίων Παθών του Κυρίου μας και στην φιλοδοξία των δύο μαθητών Του για δόξα και ανάδειξη,χωρίς όμως να έχει προηγηθεί η διαδικασία του «πάθους» τους.

Επεσήμανε την ιδιαίτερη μέριμνα του Χριστού να προετοιμάζει τους μαθητές Του, ώστε αργότερα να είναι έτοιμοι  Αυτοί να κηρύξουν στον κόσμο. Εμείς σήμερα, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, οφείλουμε να προετοιμαστούμε για να συμπορευθούμε με τον Κύριο μας, να συν-σταυρωθούμε και να συν-αναστηθούμε μαζί Του ελπίζοντας στην Βασιλεία Του, καθώς για όλα τα υπόλοιπα θα φροντίσει ο Θεός.

Στον επίλογο της ομιλίας του ανακοίνωσε την καθιερωμένη Θ. Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο Α’ Κοιμητήριο Κορίνθου, το Σάββατο του Λαζάρου,υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των «κεκοιμημένων» συγγενών μας, που είναι ενταφιασμένοι εκεί με την ελπίδα της αναστάσεως, αλλά και υπέρ των ψυχών των «απανταχού της γης θανόντων συμπατριωτών μας Κορινθίων».

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου ομιλήσας επικαίρως.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Καθεδρικό Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου,και με την συμμετοχή των Ιερέων του Ι. Ναού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του ΣΤ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, ο οποίος και ομίλησε αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή οδεύει προς το τέλος…»