ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι χειροτονίες που θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

«Εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εξ Ασίας, υιών Θεοδότης. Συγκεκριμένα το εσπέρας της Κυριακής, 31 Οκτωβρίου 2021, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Τον Ιερό Άμβωνα διακόνησε κατ’ εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο οποίος ομίλησε για τους εορταζόμενους Αγίους και για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να ενισχυθεί με νέους Κληρικούς η Αποστολική Εκκλησία της Κορίνθου ανακοινώνοντας Χειροτονίες νέων Διακόνων και Πρεσβυτέρου.

Την παραμονή της ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021 και στην Πανηγυρίζουσα Ι. Μονή  Αγίου Γεωργίου Φενεού θα τελεσθεί η Μοναχική Κουρά του δοκίμου Μοναχού κ. Γεωργίου Λάμπου, καταγομένου από την Κόρινθο και την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, θα τελεσθεί η εις Διάκονον Χειροτονία του στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο.

Την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 και στον Ι. Ναό Απ. Παύλου θα τελεσθεί η εις Διακόνον Χειροτονία του κ. Χρήστου Χίλια, αποφοίτου της Εκκλησιαστικής Σχολής Καρδίτσας, εγγάμου, καταγομένου από την Κόρινθο, ενώ την 21η Νοεμβρίου 2021 και στον Ι. Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αλμυρής θα τελεσθεί η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου της Ι. Μητροπόλεως μας π. Γεωργίου Μαρινάκη, ο οποίος και θα καταστεί Εφημέριος του ως άνω Ι. Ναού…»