ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου – Σταυροφόρο στον π. Γεώργιο Παπαφίλη

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Αγγελοκάστρου της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σολυγείας λειτούργησε ο Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την  Κυριακή

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου – Σταυροφόρο στον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Γεώργιο Παπαφίλη και ομίλησε στους Πιστούς για την παρουσία και την ιδιαίτερη σημασία του Σταυρού στην ζωή της Εκκλησίας και στην ζωή του κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού  μεμονωμένα. Επεσήμανε χαρακτηριστικάότι ο κάθε Πιστός και ιδιαιτέρως ο κάθε Ιερέας πρέπει να ανέβει τον Γολγοθά και να φτάσει στον Σταυρό.

Η Εκκλησία δίδει τον Σταυρό για να μπορούμε με περισσότερη θέρμη να προσευχόμαστε, να ζητούμε την προστασία και την ενίσχυση του Θεού και να συνδεόμαστε με τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις θλιβερές εξελίξεις για την μετατροπή τουπερίλαμπρου Ναού της του Θεού Σοφίας σε Ισλαμικό Τέμενος, για να καταλήξει ότι, με την προσευχή αποζητούμε την Βασιλεία των Ουρανών και με την πίστη μας στον Ιησού Χριστό τον Εσταυρωμένο και Ανεστημένο όχι μόνο θα αποβάλουμε τους φόβους μας, αλλά θα γίνουμε και μάρτυρες της λύσεως όλων των δικαίων αιτημάτων μας, γιατί η Θεία Πρόνοια ήταν πάντοτε παρούσα για την Ορθοδοξία μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι πάντα «έχει ο Θεός»!

Στα Αηδόνια Νεμέας και στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου λειτούργησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών.Στο λόγο του προς τους ευσεβείς Πιστούς ο Θεοφιλέστατος αντλώντας έμπνευση από την εορτή των Αγίων Πατέρων των συγκροτησάντων την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο στην Χαλκηδόνα, αλλά και από το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Κακαρίκου αναφέρθηκε στην θλίψη και τον πόνο που προκαλεί η εμπειρία του θανάτου. Οι άνθρωποι όλων των εποχών μάταια αγωνίζονταν να βρουν τρόπο να νικήσουν τον θάνατο…»