ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Απελευθερώθηκαν λύκοι ανεξέλεγκτα και χωρίς μελέτη! -Έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους και κοπάδια!

“Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου» Γιώργος Ρουμελιώτης κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε στην αύξηση του πληθυσμού των λύκων στην ορεινή Αρκαδία και ορεινή Κορινθία, λέγοντας ότι έχουν απελευθερωθεί λύκοι στην Πελοπόννησο και μάλιστα ανεξέλεγκτα και χωρίς μελέτη.

Ο κ. Ρουμελιώτης είπε: «Τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις λύκων είναι δεκάδες, δημιουργούνται προβλήματα και τρόμο. Πρέπει να επιτευχθεί η κατάλληλη ισορροπία. Στην Πελοπόννησο έχουν απελευθερωθεί λύκοι χωρίς καμία μελέτη, και έχουν έρθει και στην ορεινή Αρκαδία και στην ορεινή Κορινθία. Έχει πλημμυρίσει ο τόπος από τσακάλια, και σε λίγο θα πλημμυρίσουμε και από λύκους.

Ο λύκος πάντα υπήρχε, αλλά διατηρούσε μικρούς πληθυσμούς. Σας ενημερώνω ότι σε πολλές περιοχές ήδη έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους και σε κοπάδια. Ο λόγος της εξάπλωσης είναι το γεγονός ότι δεν έχει κανέναν φυσικό εχθρό. Οι κυνηγετικές οργανώσεις δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τον λύκο. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη», αναφέρεται στο astrosnews.gr