ΚΟΡΙΝΘΙΑ: “Αποκορύφωμα της ανικανότητας και της πολιτικής γελοιότητας αποτελούν οι δημόσιες δηλώσεις του Γκιολή…”

Τη θέση μας για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τ. Γκιολή την έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Για φωτογραφήσεις και αναρτήσεις στο facebook …είναι πρώτος! Για τα υπόλοιπα ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας …άστα να πάνε!

Ο Γκιολής που ΔΕΝ μπορεί ακόμα να απαντήσει για τις ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ) προσπαθεί με δηλώσεις του κάθε φορά …να δείξει ότι κάτι κάνει αυτός και η περιφερειακή αρχή του Νίκα για την Κορινθία!

Ήταν δεδομένο …ότι θα τα άκουγε! Πήγαινε και πάει γυρεύοντας! Ακόμα και οι Κορίνθιοι που δεν γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει με τον Γκιολή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τον έμαθαν!

Άραγε με τέτοιους συνεργάτες ο Νίκας περιμένει να “διαφημίσει” το σχεδόν ανύπαρκτο έργο του στην Κορινθία; Οι Κορίνθιοι δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια (και επι θητείας του Τατούλη αλλά και επι θητείας Νίκα) αντι για σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην Κορινθία …βλέπουν αέρα!

…Τα είδαμε τα έργα και των δύο στην Κορινθία!

Από τον περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου Γ. Πετρίτση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2021 -2027 και η ενημέρωση των θεσμικών εκπρόσωπων της Αυτοδιοίκησης και των φορέων αποτελεί βασική παράμετρο για τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν σε ό,τι αφορά τα επιλέξιμα έργα προς ένταξη, γεγονός το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχή υλοποίηση της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Το σημαντικότερο όμως είναι μετά την παρουσίαση, η διαβούλευση και οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν ως διευκρινήσεις σε πιθανά ερωτήματα των θεσμικών εκπροσώπων-συνέδρων.

Η παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο στην Καλαμάτα, με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής μετατράπηκε σε κομματική φιέστα. Στο πλήθος των φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν είδαμε κομματικούς χειροκροτητές που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και ελάχιστους εκπροσώπους φορέων της Αυτοδιοίκησης, των επαγγελματιών και της κοινωνίας σε επίπεδο Πελοποννήσου.

Η διαχείριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ευθύνη των Αιρετών Περιφερειών από την έναρξη του θεσμού.

Τα μέλη των Περιφερειακών Συμβουλίων και της Οικονομικής Επιτροπής οφείλουν να γνωρίζουν τις προτεραιότητες και τις προϋποθέσεις για τις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ, αφού καλούνται να ψηφίσουν σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων για τη σκοπιμότητα τους.

Ο κ.Νίκας σκόπιμα απέκλεισε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που ανήκουν στην Αντιπολίτευση από το συγκεκριμένο Συνέδριο. Προτίμησε την προσωπική προβολή του και τη μονόπλευρη άποψη του από έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο. Την ίδια χρονική στιγμή στην Καλαμάτα βρέθηκαν επικεφαλής παρατάξεων και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης από άλλες Περιφέρειες της Χώρας κατόπιν πρόσκλησης των αντίστοιχων Περιφερειακών Αρχών.

Η πολιτική αντίληψη του κ.Νίκα ότι η Περιφέρεια αποτελεί ιδιοκτησία του αποδεικνύεται ζημιογόνα και επικίνδυνη για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Σε ό,τι αφορά τα έργα για την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κορινθίας, επικράτησε απόλυτη σιωπή.

Αποκορύφωμα της ανικανότητας, της αλαζονείας και της πολιτικής γελοιότητας αποτελούν οι δημόσιες δηλώσεις του κ.Γκιολή, όπου αντί να απολογηθεί για το ανύπαρκτο έργο της Περιφερειακής Αρχής στην Κορινθία, χασκογελώντας όπως πάντα,  πανηγύρισε δηλώνοντας πως παρέλαβαν το ΕΣΠΑ 2014-2020 σε ποσοστά 20% και με το «μαγικό ραβδάκι» τους το μετέτρεψαν σε 70%!

Η άγνοια του είναι δεδομένη γι’αυτό και θα έπρεπε να ξέρει ότι δε δικαιούται να ομιλεί…  για πράγματα που δε γνωρίζει. Πανηγυρίζει το 2022 γιατί το ΕΣΠΑ 2014-2020 βρίσκεται στο 70%. Σε τι αναφέρεται άραγε ο «ποιητής»; 70% σε εντάξεις, σε συμβάσεις ή σε υλοποίηση των έργων;

Και επειδή σίγουρα ο κ.Γκιολής  δε γνωρίζει να απαντήσει, θα πρέπει να τον ενημερώσουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη παρέδωσε στον κ.Νίκα το τρέχον ΕΣΠΑ, με ποσοστό ενταγμένων έργων που άγγιζε το 80% …»