“Ένα σπάνιο και επικίνδυνο περιστατικό εκτυλίχθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Ορεινή Κορινθία, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου.
Ένας κυνηγός που βρισκόταν σε καρτέρι δέχτηκε επίθεση από άγριο σμήνος αγριοσέρσεγκων, των μεγαλύτερων αγριόσφηγκων, μήκους και πάχους όσο ο αντίχειρας, των οποίων τρία τσιμπήματα ισοδυναμούν με δηλητήριο φιδιού.
Ο άτυχος κυνηγός, Π.Γ., δέχτηκε συνολικά 16 τσιμπήματα στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα.
Ευτυχώς, δεν ήταν αλλεργικός, αλλά λόγω της μεγάλης ποσότητας δηλητηρίου στον οργανισμό του χρειάστηκε άμεση βοήθεια από την ομάδα του. Μεταφέρθηκε έγκαιρα στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου μετά από πολύωρη νοσηλεία επανήλθε υγιής.
Προειδοποίηση για κυνηγούς
Το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους που κρύβει το μοναχικό κυνήγι, ειδικά όταν εμπλέκονται επικίνδυνα έντομα ή υπάρχει πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων.
Οι ειδικοί συνιστούν:
- Ποτέ ένας κυνηγός να μην βρίσκεται μόνος στο δάσος.
- Να φέρει μαζί του βασικά φάρμακα, όπως χαπάκι κορτιζόνης, σε περίπτωση τσιμπημάτων ή αλλεργικών αντιδράσεων.
- Να ενημερώνει πάντα κάποιον για την τοποθεσία και τη διάρκεια της εξόρμησης.
Το περιστατικό αποτελεί ένα σπάνιο αλλά σοβαρό μάθημα για όσους ασχολούνται με το κυνήγι, προειδοποιώντας για την ανάγκη προφύλαξης και συνεργασίας στο βουνό”, αναφέρεται στο npress.gr.