ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Είδαμε και τι έγινε επι θητείας του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διάβρωσης!

Πριν δημοσιεύσουμε το παρακάτω δελτίο τύπου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιό σε ότι αφορά το σοβαρό θέμα της διάβρωσης στην Κορινθία θα γράψουμε το εξής:

…Είδαμε και τι έγινε επι θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βουλευτής ήταν πάλι ο Γ. Ψυχογιός (που γνωρίζει γενικά τι συμβαίνει στη Δυτική Κορινθία αλλά…)!

Το συγκεκριμένο πρόβλημα τόσα χρόνια και επι θητείας της ΝΔ και επι θητείας ΣΥΡΙΖΑ είναι …σαν να έχει αφεθεί στην τύχη του!

Δεν αντιμετωπίστηκε εδώ και χρόνια όπως έπρεπε και φτάσαμε στη σημερινή ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση!

Το κακό είναι ότι την πληρώνουν οι κάτοικοι στην Κορινθία, ειδικά στη Δυτική! Αυτό είναι το κακό…

…Πόση υπομονή να κάνουν πια οι άνθρωποι αυτοί;

Δείτε τώρα το  δελτίο τύπου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιό:

Γ. Ψυχογιός: Η απάντηση του Υπουργείου αποδεικνύει την αδράνεια της κυβέρνησης για την διάβρωση! Ζητάμε άμεσες ενέργειες

Σε συνέχεια της Ερώτησης που είχαμε καταθέσει για το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών – και στην Κορινθία – το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρεται στην απάντησή του, στην εξέλιξη της Μελέτης στην έχουμε πολλές φορές αναφερθεί και συγκεκριμένα τη “Μελέτη για την Αντιμετώπιση της Διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού” που άφορα στην συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου και που το 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε παραδώσει με πλήρεις προδιαγραφές και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Πάνω από 5 χρόνια μετά (!), κι ενώ κυβέρνηση είναι η ΝΔ, το αρμόδιο Υπουργείο στην απάντησή του μας ενημερώνει ότι υπάρχει πλέον ανάδοχος του έργου και ότι η Μελέτη είναι στο στάδιο της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης.

Πέντε χρόνια,  δηλαδή, χωρίς καμία εξέλιξη ως προς την υλοποίηση των έργων, με τη θάλασσα να “καταπίνει” σπίτια και δρόμους, με τρύπες να ανοίγουν και να πέφτουν άνθρωποι μέσα, με συνεχή ανασφάλεια για τις τοπικές κοινωνίες και με θεσμικούς παράγοντες να τα ρίχνουν συχνά στην “ατομική ευθύνη”.

Έστω και τώρα, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν γρήγορα στην υλοποίηση των έργων της Μελέτης.

Θα επιμείνουμε – και θα επανέλθουμε με περαιτέρω ενέργειες – ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους οι αναγκαίες παρεμβάσεις και να αντιμετωπιστεί οργανωμένα, σωστά και επιστημονικά η διάβρωση των ακτών, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των παραθαλάσσιων περιοχών της Κορινθίας».

Κ.Ν