ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Είδε τις ζημιές από τον παγετό ο Χ. Δήμας -Δεν μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση…

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή της ΝΔ στην Κορινθία Χ. Δήμα αναφέρεται:

“Επίσκεψη στην Νεμέα, το Σπαθοβούνι, τον Κουταλά και τον Άγιο Βασίλη, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χ.Δήμας, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό στις καλλιέργειες.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Φρούσιος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Δήμας κατά την περιήγηση του στις πληγείσες περιοχές τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς ο παγετός των προηγούμενων ημερών έπληξε σημαντικά την αγροτική παραγωγή στην Κορινθία. 

Επισκεφθήκαμε σήμερα την Νεμέα, το Σπαθοβούνι, τον Κουταλά και τον Άγιο Βασίλη, όπου είδαμε από κοντά τις επιπτώσεις του παγετού. Το ίδιο φαινόμενο εντοπίζεται και σε άλλες περιοχές του Νομού μας, σχεδόν σε όλους τους Δήμους.

Εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί κυρίως οι αμπελώνες, οι καλλιέργειες Κορινθιακής σταφίδας, τα επιτραπέζια σταφύλια, οι βερυκοκιές αλλά και άλλα προϊόντα.

Είναι αντιληπτό πως επειδή δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι οφθαλμοί σε μεγάλο μέρος των καλλιεργειών δεν μπορεί ακόμα να γίνει ακριβής εκτίμηση».

ΣΣ. Το ότι υπάρχουν ζημιές από τον παγετό το γνωρίζουν όλοι! Το ερώτημα είναι πόσο θα πιέσουν οι πολιτικοί της Κορινθίας το αρμόδιο υπουργείο… και τι θα καταφέρουν ώστε οι αγρότες να αποζημιωθούν όπως πρέπει! Θέλουμε να πιστεύουμε οι Κορίνθιοι πολιτικοί …να μην μείνουν μόνο στις επισκέψεις!

Κ.Ν