ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Οσιομάρτυρος Παρασκευής…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια εορτάστηκε κι εφέτος η Μνήμη της Αγίας Ενδόξου Οσιομάρτυρος Παρασκευής στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020, παραμονή της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό του Πανηγυρίζοντος Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Πισσίων. Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας και ιδιαιτέρως στον τρόπο με τον οποίο αποδίδουν την μορφή Της οι αγιογράφοι και στα μαρτύρια τα οποία υπέστη, για την αγάπη του Χριστού.

Ακολούθως επεξήγησε την σημασία του ονόματός Της, που σημαίνει την προετοιμασία για την πίστη στον Θεό, την ομολογία αυτής της πίστεως και το μαρτύριο. Τόνισε δε ότι, εάν θέλουμε να τιμούμε την Αγία ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να μένουμε πιστοί στο όνομα του Θεού και να παραμένουμε εδραίοι στην πίστη των πατέρων μας και στην Αγία Εκκλησία μας!  Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε όπως η Άγια πρεσβεύει στον Κύριο για ενίσχυση τόσο ατομική όσο και σε εθνικό επίπεδο!  

Την ίδια ημέρα και στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Βραχατίου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος και ομίλησε προς τους ευσεβείς Πιστούς για τον βίο και τα μαρτύρια της Αγίας Παρασκευής. Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε όλοι να παραμείνουν στερεωμένοι στην πίστη και να έχουν ανδρείο και ιεραποστολικό φρόνημα! 

Ανήμερα της Εορτής Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Βραχατίου. Τον Ι. Άμβωνα διηκόνησε, κατ’ εντολή του σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος, αφού ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή, αναφέρθηκε στην εορτάζουσα Αγία Παρασκευή επεξηγώντας το απολυτίκιο Της…».