ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Εχειροθέτησε σε αναγνώστη τον αριστερό Ιεροψάλτη του Ι. Ναού Σπυρίδωνα Βενιέρη, κάτοικο Αθικίων

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή, 10 Απριλίου 2022, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθικίων προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Ευαγγελίας Ιωάννου, μητρός του Πανοσ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Ιωάννου, Γέροντος του Ι. ΦιλοθεϊτικούΚελλίου «Παναγούδα» Αγίου Όρους,ωςκαι το ετήσιο μνημόσυνο τουΔημητρίου Καρβούνη.

Προ της αναγνώσεως του Αποστόλου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας εχειροθέτησε σε Αναγνώστη τον αριστερό Ιεροψάλτη του Ι. Ναού κ. Σπυρίδωνα Βενιέρη, κάτοικο Αθικίων, ο οποίος άοκνα και με ένθεο ζήλο διακονεί το Αναλόγιο του Ι. Ναού.

Προς της Χειροθεσίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ομίλησε στο εκκλησίασμα ότι όπως ο Χριστός πορεύεται στα Ιεροσόλυμα, που αναφέρει το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας έτσι και᾿μεις οι Χριστιανοί πορευόμαστε προς την Βασιλεία του Θεού, μια Βασιλεία που ριζικά διαφέρει απ᾿ αυτές του κόσμου τούτου.

Δεν παρέλειψε ακόμα να προτρέψει τον «χειροθετούμενο» να συνεχίσει να διακονεί με τον αυτό ζήλο αλλά και με την ζωή του να αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα στους συνανθρώπους του και ειδικά στους συντοπίτες του, ώστε ο Θεός να δοξάζεται όχι μόνο με το στόμα του αλλά και με τα έργα του.

Μετά την τέλεση του Μνημοσύνου ο Γέρων π. Εφραίμ Ιωάννου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο ως και τον Θεοφιλέστατο Βοηθό Επίσκοπο άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο για την παρουσία τους στην Ενορία του χωριού του και τις Αρχιερατικές προσευχές τους για την ανάπαυση της ψυχής της μητέρας του αλλά και για την Χειροθεσία εις Αναγνώστη του Ιεροψάλτου κ. Σπυρίωνος Βενιέρη, ο οποίος μετα την απώλεια και των δύο γονέων του του συμπαρίσταται ως άλλος πατέρας του.

Το απόγευμα της αυτής ημέρας στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος στην Ι. Ακολουθία του ΣΤ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού όπου συμμετείχαν όλοι οι Ιερείς της πόλεως Κορίνθου, ενώ ο Αιδεσ.π. Παύλος Στρούμπας, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Κορίνθου, ομίλησε με θέμα: «Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία ως διαχρονικό πρότυπο μετανοίας…».