ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας για μαθητές και καθηγητές των ειδικών σχολείων…

Σε δελτίο τύπου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιό αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Άμεσα μέτρα προστασίας για μαθητές και καθηγητές των ειδικών σχολείων, ζητάμε με Ερώτησή μας προς το αρμόδιο Υπουργείο 44 βουλευτές/τριες  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κοινοβουλευτική αυτή παρέμβαση με την υπογραφή της παραπάνω Ερώτησης γίνεται σε συνέχεια πρόσφατης συνάντησης εργασίας που είχαμε με εκπροσώπους του Σωματείου «Φάσμα» Γονέων Παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας και άλλων φορέων που είχαν διατυπώσει την ανάγκη να λειτουργήσουν κανονικά τα ειδικά σχολεία με αυστηρή τήρηση και εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των μαθητών των ειδικών σχολείων τα οποία έχουν εξαιρεθεί από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν έχει τη δυνατότητα τήρησης των υγειονομικών κανόνων, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της κατάστασής τους (πχ αδυναμία για την ορθή χρήση μάσκας, αδυναμία τήρησης των αποστάσεων κ.ά.) και τονίζεται η αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία μαθητών και καθηγητών των ειδικών σχολείων.

Ένα τέτοιο αναγκαίο μέτρο είναι η συνεχής και στενή ιατρική παρακολούθηση μαθητών και εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων με επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Επίσης, η αύξηση του προσωπικού στα Ειδικά Σχολεία θα κάνει ευκολότερη την αναπλήρωση σε περίπτωση που παραστεί έκτακτη υγειονομική ανάγκη και έτσι δεν θα διαταράσσεται συχνά η ομαλή λειτουργία των σχολείων, ενώ απαραίτητη κρίνεται και η αύξηση του προσωπικού καθαριότητας. Σε συνεργασία με τους δήμους, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσουν για τη διάθεση επιπλέον προσωπικού καθαριότητας στα Ειδικά Σχολεία.

Τέλος, θα πρέπει να αυξηθούν και τα δρομολόγια  των μέσων μεταφοράς των μαθητών από και προς τα Ειδικά Σχολεία αλλά και η μείωση των μεταφερόμενων μαθητών ανά μέσο.  

Μετά τα παραπάνω, ρωτήθηκε η κ. Υπουργός:

1. Εάν προτίθεται να παρέμβει άμεσα, ώστε μαθητές και καθηγητές των Ειδικών Σχολείων να μην αισθάνονται υγειονομικά εκτεθειμένοι από τη μη λήψη επαρκών και συγκεκριμένων μέτρων,

2. Εάν προτίθεται να μεριμνήσει για τη συνεχή και στενή ιατρική παρακολούθηση των μαθητών και των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων με συχνά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ COVID,

3. Εάν προτίθεται να αυξήσει το διδακτικό προσωπικό των Ειδικών Σχολείων αλλά και το προσωπικό καθαριότητας,

4. Εάν προτίθεται να μεριμνήσει για την υγειονομικά ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από και προς τα Ειδικά Σχολεία, αυξάνοντας τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς,

5. Εάν προτίθεται να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα».