ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ζητούσε 100.000 ευρώ για να πουλήσει το αρχαίο μνημείο! (φωτο)

“Αρχαίο άγαλμα του 5ου Π.Χ. αιώνα, εξαιρετικής τέχνης και σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας, παραδόθηκε την Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το μνημείο παρέδωσε, σε ειδική εκδήλωση, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης στη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Βασιλική Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια, ο Αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών κ. Δημήτριος Σούρλας περιέγραψε λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά στοιχεία του αρχαίου αγάλματος.

Σημειώνεται ότι, για την υπόθεση συνελήφθη την Τετάρτη 17 Μαρτίου σε περιοχή της Κορινθίας, Έλληνας, ο οποίος κατείχε το αρχαίο κινητό μνημείο και αναζητούσε υποψήφιους αγοραστές, με σκοπό να το πουλήσει έναντι του χρηματικού ποσού των 100.000 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης αναφορικά με τη διακίνηση και τους τελικούς αποδέκτες της κατασχεθείσας αρχαιότητας, συνεχίζεται…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων από την αστυνομία