ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ζουν σε «λαγούμι-σπηλιά» -Δεν πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο!


Σχετικά με το παρακάτω θέμα έχει βουίξει το πανελλήνιο! Αναρωτιόμαστε δεν γνώριzε κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους που απαρτίζουν το σημερινό δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τι συμβαίνει τόσα χρόνια στα Τρίκαλα Κορινθίας; Και τώρα που το έμαθαν ποιοι έχουν πάρει θέση για το θέμα, τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από τη μειοψηφία; …Συζητιέται ιδιαίτερα στο δήμο!

“Παλαιοχριστιανοί Ρωμιοί δηλώνουν τα 10 περίπου μέλη της κοινότητας στην ορεινή Κορινθία, που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες, σε σπίτια φτιαγμένα από άχυρο και λάσπη.

Η αυτοψία έφερε στο «φως» τις πρωτόγονες συνθήκες στις οποίες διαβιούν τα μέλη της κοινότητας, οι οποίες θυμίζουν άλλη εποχή.

Οι άνθρωποι της κοινότητας μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν αυτοσχέδια όπλα, και ζουν μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία. Όπως δηλώνουν, υπάρχουν μέλη της κοινότητας που εργάζονται κανονικά, ενώ και οι ίδιοι παράγουν και πωλούν τα δικά τους προϊόντα, ενώ έχουν και δικά τους ζώα.

«Ακόμα εργάζομαι. Άλλος κάνει μεροκάματα, άλλος εργάζεται κάπου, άλλος είναι σε κάποια υπηρεσία. Εγώ εργάζομαι κανονικά, αλλά από απόσταση για διάφορους λόγους. Κάνουμε και μεροκάματα, και αγροτικά, και δίνουμε και προϊόντα, όπως λάδι, όπως μέλι, έχουμε όσπρια, σιτηρά. Εγώ προτιμώ να ακολουθώ τη βοτανολογία. Δεν έχουμε αποκοπεί από τον κόσμο, απλά ζούμε όπως οι παππούδες μας, αλλά συμμετέχουμε κανονικά στην κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της οικογένειας Μάνος Καλαϊτζιδάκης, μιλώντας στο Live News.

Όσα ανέφεραν τα μέλη της κοινότητας

Οι εικόνες που έχουν έρθει στο «φως» καταγράφουν και μία καλύβα, που κρύβει ένα λαγούμι 30 μέτρων, έξι μέτρα κάτω από τη γη. Στο λαγούμι υπάρχει μία μικρή αυτοσχέδια εκκλησία, ενώ η οικογένεια φιλοξενεί αυτό το διάστημα ακόμη ένα άτομο από την Άρτα.

«Εγώ είμαι έγκυος τώρα στο 5ο παιδί. Όλα μαζί τα παιδάκια της οικογένειας είναι 6-7. Δεν είναι όλα δικά μου, είναι και από άλλες οικογένειες και τα μεγαλώνουμε με τους μαμάδες τους», ανέφερε η Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη στην κάμερα του Live News. «Δεν μένω σε σπηλιά, εγώ το σπίτι μου το λέω δεντρόσπιτο, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα. Εμένα μου αρέσει και είναι και ζεστό, ενώ έχει δροσιά το καλοκαίρι», πρόσθεσε η ίδια.

Εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά από την κοινότητα

Τις εισαγγελικές Αρχές κινητοποίησε η υπόθεση της κοινότητας “Παλαιοχριστιανών”, όπως αυτοαποκαλούνται, που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες στην ορεινή Κορινθία

Πρόκειται για περίπου δέκα μέλη, ανάμεσά τους ένα ζευγάρι με πέντε παιδιά, καθώς και ορισμένα άλλα άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας. Ολοι τους ζουν σε σπίτια από λάσπη, μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν τόξα και βέλη, απορρίπτουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη τεχνολογία, ενώ τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Σύμφωνα με το Mega, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6 και 13 ετών, από το συγκεκριμένο κοινόβιο και να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειάς τους και συγκεκριμένα σε κάποια θεία τους.

Στο λαγούμι στην Κορινθία η τηλεοπτική κάμερα

Για τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης δήλωσε ότι «Μπορώ και εγω να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε.» Ρωτήθηκε για ποιον λόγο ζει με την οικογένειά του σε αυτές τις συνθήκες λέγοντας : «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα 6 παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω 8 στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν» «μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι»

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο απάντησε «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Για την ζωή του τα τελευταία χρόνια στην Κορινθία στο κτήμα που έχει αγοράσει ανέφερε: «Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, 4 χρόνια ζω εδώ».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο είπε «ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του».

Τέλος σχετικά με το κρύο που μπορεί να έχει στο λαγούμι απάντησε ότι «Δεν είναι δυσκολότερο από τα Τρίκαλα που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Όχι δεν έχει κρύο γι’ αυτό το φτιάξαμε έτσι, το χώμα έχει την μεγαλύτερη μόνωση».

Αφορμή για την επιχείρηση ήταν μια καταγγελία από κάτοικο της περιοχής

Αρνητές της… τεχνολογικής προόδου και μέλη παλαιοχριστιανικής μειονότητας δηλώνουν τα μέλη της οικογένειας από την ορεινή Κορινθία που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και επιχείρησαν να διαφύγουν μέσα από ένα… λαγούμι κατά τη διάρκεια επιχείρησης την περασμένη Δευτέρα.

Στο κοινόβιο από παραπήγματα όπου συνελήφθησαν, οι Αρχές εντόπισαν… αυτοσχέδια τόξα, βέλη, ένα τσεκούρι, μαχαίρια, όπλα κρυμμένα κάτω από πέτρες και ένα… τούνελ 30 μέτρων. Αφορμή για την επιχείρηση ήταν μια καταγγελία από κάτοικο της περιοχής για απόπειρα εμπρησμού στο αγροτικό του αυτοκίνητο από τον 45χρονο πατέρα της οικογένειας, που συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του και δύο παιδιά τους.

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων της Ρωσίας ή των Αμις της Αμερικής, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο. Οπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες, ζούμε παραδοσιακά», είπε ο 45χρονος άνδρας μιλώντας στην τηλεόραση του Star, θέλοντας να εξηγήσει τον τρόπο ζωής της οικογένειάς του που έχει βρει καταφύγιο μαζί με άλλα άτομα σε ορεινά παραπήγματα στη θέση «Σαϊτάς» στα Τρίκαλα Κορινθίας. Όταν ρωτήθηκε για την απόπειρα εμπρησμού, είπε: «Εντοπίσαμε έναν λαθροθήρα».

Τα πρωτόγονα καταλύματα στα οποία έμενε ο 45χρονος μαζί με την οικογένειά του ήταν φτιαγμένα από λάσπη και άχυρα, χωρίς ρεύμα και πόσιμο νερό. Εκεί εντοπίστηκαν: ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, επτά αυτοσχέδια τόξα και είκοσι βέλη, τέσσερα μαχαίρια και ένα τσεκούρι. Κάτω από μια μεγάλη πέτρα, σε δύσβατο μονοπάτι, μέσω του οποίου οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν της σύλληψης, βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα, καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4″, αναφέρεται στο eleftherostypos.gr.