ΚΟΡΙΝΘΙΑ: “Η ζωή του ανθρώπου, μετά την πτώση, δοκιμάζεται…”

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την  Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επεσήμανε στην ομιλία του ότι με την ολοκλήρωση του αγίου Πεντηκοσταρίου ένας κύκλος μέσα στην Εκκλησία τελείωσε και ένας νέος αρχίζει. Η Εκκλησία μας, μέσω του κύκλου ζωής του Χριστού, που δεν πρέπει να ξεχνάμε, καθώς αυτά τα γεγονότα έχουν σημασία για την σωτηρία της ψυχής μας, υπενθυμίζει το πώς ο Χριστός ξεκίνησε το έργο Του στην γη και το πως βρήκε τους Μαθητές Του στην θάλασσα στην περιοχή της Γαλιλαίας.

Ο άνθρωπος κάνει και αυτός τον κύκλο της ζωής του εκκινώντας με ομορφιά, δύναμη, πλούτο, εργασιακές και κοινωνικές θέσεις, που του δίνουν την εντύπωση ότι θα ζήσει χίλια χρόνια και ότι κανείς δεν μπορεί να του τα στερήσει. Τα χρόνια όμως περνούν, ο άνθρωπος ωριμάζει ακολουθώντας μια εξελικτική πορεία παρόμοια με του σπόρου, που όταν πέσει στην γη, σαπίζει, βλαστάνει, ανθίζει, βγάζει καρπό και μετά ξεραίνεται.

Η ζωή του ανθρώπου, μετά την πτώση, δοκιμάζεται, εάν μπορεί να ζήσει στην αιωνιότητα. Εξ αυτού τα χρόνια της παραμονής του στην γη θεωρούνται λίγα, ακόμα και αν είναι πλέον των εκατό πάλι θεωρούνται λίγα, γιατί είναι χρόνια δοκιμής…»