ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Η Θ. Λειτουργία ανήμερα της εορτής Κωνσταντίνου και Ελένης…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Την παραμονή της εορτής Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σολομού Κορινθίας παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασιλείου Νανόπουλου, Δημοτικών Συμβούλων και τον εκ Βουλευτών κ. Κων/νο Κόλλια.

Την επομένη Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, ανήμερα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στο Λέχαιο και στον εκείσε Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου και ετέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία παρουσία της αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου και Βουλευτού Κορινθίας της Ν.Δ. κ. Μαρίας-Ελένης Σούκουλη, του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασιλείου Νανόπουλου και Δημοτικών Συμβούλων.

Την διακονία του Θείου λόγου παρεχώρησε στον φιλοξενούμενο Πανοσ. Αρχιμ. π. ΑχίλλειοΤσούτσουρα, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, ο οποίος με γλαφυρότητα και θεολογική ενάργεια αναφέρθηκε στους τιμώμενους Άγιους και στις προσωπικότητες των Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και στην προσφορά τους στον Χριστιανισμό και την ανθρωπότητα.

Παρομοίασε τον Μέγα Κωνσταντίνο με τον Προφητάνακτα Δαυίδ και κατ᾿ αντιπαραβολή ο Άγιος υψώθηκε, όπως ο Προφήτης Δαυίδ, από τις αρετές της ταπεινώσεως και της μετάνοιας επιδεικνύοντας ειλικρινή πίστη και Χριστιανικό ήθος σε τέτοιο μέγεθος, που μέχρι και σήμερα να αποτελεί παράδειγμα Χριστιανού Ηγέτη και Αγίου Ανθρώπου.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ευχαρίστησε τον Ιεροκήρυκα π. Αχίλλειο για τον εμπνευσμένο λόγο του και την τιμητική παρουσία του και παρότρυνε τους Πιστούς να ακολουθούν και να μιμούνται τους εορταζόμενους Αγίους, καθώς λουσμένοι στο Φως της Αναστάσεως του Χριστού, αποτελούν τους φωτεινούς οδοδείκτες, που οδηγούν προς την αιωνιότητα…»