Πιθανό σενάριο η ταφή του να γίνει στο Βραχάτι

“Ο ελληνισμός αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο παγκόσμιος Έλληνας, ο άνθρωπος ο οποίος επί έναν αιώνα περίπου έκανε γνωστή την Ελλάδα, την ποίησή της και τον πολιτισμό της έως τα πέρατα του κόσμου θα ταφεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον στο Βραχάτι Κορινθίας.

Βλέποντας το τέλος να πλησιάζει, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε φροντίσει να διακανονιστούν όλες οι λεπτομέρειες της ταφής του και είχε ζητήσει να ταφεί στο Γαλατά Χανίων. Όμως η οικογένειά του φαίνεται πως αποφάσισε διαφορετικά.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε, η σορός του μεγάλου συνθέτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από την ερχόμενη Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη στις 15:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το πού θα γίνει η ταφή.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών Τρίτη 7/09 και Τετάρτη 8/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. και την Πέμπτη 9/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ.

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ.: 210 8088000.

Για το δε ιδεολογικό περιεχόμενο της υστεροφημίας του είχε φροντίσει να στείλει επίσημη επιστολή στον γ.γ. του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον οποίον επισήμαινε εμφατικά: «Θέλω να πεθάνω ως κομμουνιστής», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη zougla.gr.