ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Η χειροτονία του διακόνου π. Γεωργίου Μαρινάκη…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Ι. Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αλμυρής Κορινθίας ως και η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Γεωργίου Μαρινάκη.

Ο π. Γεώργιος προσφωνών ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ύψιστη τιμή της προαγωγής του στον Β΄ βαθμό της Ιερωσύνης, καθώς και για την τετραετή διακονία του πλησίον του και κυρίως πλησίον του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου αγίου Κεγχρεών, μέσω της οποίας απέκτησε καθ᾿ όλο αυτό το χρονικό διάστημα την δέουσα εμπειρία, ώστε να δύναται να ανταποκριθεί, χάριτι Χριστού, στις μεγάλες ευθύνες, που αναλαμβάνει ως Πρεσβύτερος – Εφημέριος της συγκεκριμένης Ενορίας «Μεταστάσεως Θεοτόκου» Αλμυρής, τους πατέρες της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, τους Ιερείς, Διακόνους, Εκκλησιαστικούς υπαλλήλους των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, την σύζυγό του Γεωργία, τους γονείς, αδελφό, συγγενείς του ως και τους Ενορίτες, το από σήμερα ποίμνιό του, οι οποίοι συναθροίσθηκαν με χαρά, αφού η Ενορίας τους «δοκιμάσθηκε» για αρκετά χρόνια με απουσία μόνιμου Εφημερίου, προκειμένου να προσευχηθούν κατά την Χειροτονία του.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος στην αντιφώνησή του μίλησε για τον «αποχωρισμό» του Διακόνου από την διακονία του πλησίον του και πλησίον του Βοηθού Επισκόπου, τονίζοντας την «χαρά» της εις Πρεσβύτερον ανάδειξής του και μάλιστα στην συγκεκριμένη Ενορία.  

Στον λόγο του, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Παναγιώτη Αντωνόπουλο, ο οποίος εξυπηρετούσε λειτουργικώς και διοικητικώς την Ενορία της Αλμυρής με φιλότιμο και αγάπη χωρίς να παραμελεί την δική του, ενώ εκφράστηκε με πατρικούς λόγους για τον Χειροτονούμενο π. Γεώργιο, ο οποίος από σήμερα θα είναι «ο παπάς» (ο «πατερούλης») της Ενορίας της Αλμυρής!

Μετά το πέρας της Θείας Λατρείας ο άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, κατ’ εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας και τιμώντας την έως τώρα ευσυνείδητο διακονία του νεοχειροτονηθέντος εχειροθέτησε τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Μαρινάκη σε Σταυροφόρον-Οικονόμον…».