ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Θάνατος μοναχής! -Σε ηλικία 26 ετών αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στον Θεό…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται: «Την 23ην Νοεμβρίου 2022 εξεδήμησε μεταστάσα προς Κύριον η Μοναχή Προδρόμη (κατά κόσμον Ελευθερία) Βασιλάκη (1942-2022), αδελφή του Ιερού Ησυχαστηρίου «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού.

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη την Πέμπτη 24ηνΝοεμβρίου 2022, προεξάρχοντος, τη εντολῄ του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος προήδρευε του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου πλαισιουμένου υπό του ΠανοσιωτάτουΣυγκέλλουπ. Προδρόμου Αντωνίου, αδελφού της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, των Αιδεσιμολογιωτάτων Πρωτ/ρωνπ. Αγγέλου Πετριτσοπούλου, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου,π. Λεωνίδου Ψαριανού, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγ. Γλυκερίας Γαλατσίου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ευλαβεστάτου Διακόνου π. Χρήστου Χίλια.

Ο άγιος Κεγχρεών ομιλήσας, αφού μετέφερε συλλυπητήριες ευχές εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου προς την Ηγουμένη του Ι. Ησυχαστηρίου Γερόντισσα Ιλαρία, την περί αυτήν Αδελφότητα και τους συγγενείς της μεταστάσης αδελφής, ανεφέρθη στην συμμετοχή των Πιστών στην Εξόδιο Ακολουθία όχι ως κοινωνική υποχρέωση αυτών αλλά ως ιερό χρέος των Πιστών προς τον κεκοιμημένο,προπέποντας αυτόν από την στρατευόμενη στην θριαμβεύουσα Εκκλησία.

Η Αδελφή Προδρόμη σε ηλικία 26 ετών αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στον Θεό ενταχθείσα στην Αδελφότητα του «Τιμίου Σταυρού», που ίδρυσε ο π. Νήφων Θωμαδάκης μαζί με την πρώτη Ηγουμένη του Ι. Ησυχαστηρίου μακαριστή Γ. ΦοίβηΚαράκη.

Η Αδελφότητα αυτή συνέστησε το Ίδρυμα με την επωνυμία κατ’ αρχήν «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και αργότερα «ΒΗΘΛΕΕΜ», που σκοπό είχε την προστασία και την φροντίδα ορφανών και εγκαταλελειμμένων παιδιών, τα οποία με αισθήματα θερμής αγάπης προς τον Θεό και τον άνθρωπο, πολλής αυτοθυσίας διακόνησε μαζί με τις άλλες αδελφές και η Αδ. Προδρόμη, προσφέροντας στα παιδιά ό,τι καλύτερο είχαν, όπως αγάπη, προστασία, καλή ανατροφή, μόρφωση έωςκαι την αποκατάσταση τους, κυρίως όμως Πίστη στον Τρισάγιο Θεό και αγάπη στην Εκκλησία. Από το 2005 εγκαταβιώνε αυτή, αφού ολοκλήρωσε την διακονία της στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αδελφότητας, στο Ιερό Ησυχαστήριο και έλαβετην Μοναχική κουρά πριν από δύο χρόνια.

Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της…»