ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Θα πραγματοποιηθούν σήμερα περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις…

(00:25)

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Σε ετοιμότητα για δεύτερη συνεχή ημέρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιών θα βρίσκεται και σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς -που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας- προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) στις Π.Ε Κορινθίας, Αργολίδας καθώς και στο νότιο τμήμα της Π.Ε. Λακωνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, “προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που πιθανόν να προκύψουν, αλλά και λόγω των εξελισσόμενων δασικών πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας, όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος τίθεται σε Γενική Επιφυλακή.

Θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές…”.