ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Στιμάγκα -Ο ρόλος του 44χρονου που έχει χάσει το ένα του χέρι και το ένα του πόδι!

“Μια σπείρα που «αλώνιζε» σε όλη την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης. Οι «ποντικοί» τρύπωναν σε σπίτια κατά την διάρκεια… πανηγυριών και έστηναν το δικό τους πανηγύρι σε όλα τα δωμάτια.

Η λεία τους, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ανέρχεται στις διακόσιες χιλιάδες ευρώ και η δράση τους ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και στην περιοχή Στιμάγκα Κορίνθου όπου συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 31χρονο αλλοδαπό. 

Οι αστυνομικοί στάθηκαν τυχεροί, όσον αφορά τα κλοπιμαία, καθώς βρέθηκαν αρκετά αντικείμενα τα οποία θα αποδοθούν στους κατόχους τους.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 

  • το χρηματικό ποσό των -12.140- ευρώ, 
  • -8- κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM, 
  • -2- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, 
  • -1- ζευγάρι κιάλια, 
  • -1- drone, 
  • -4- διαβατήρια, 
  • διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και 
  • πλήθος από ρολόγια και κοσμήματα. 

Κομβικό ρόλο στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε ένας 44χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας καθώς έχει χάσει το ένα του χέρι και το ένα του πόδι. 

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, «ήταν το ιδανικό πρόσωπο ώστε να μην κινεί υποψίες και είχε τον ρόλο του… οδηγού παρά το κινητικό του πρόβλημα» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την εξάρθρωση της σπείρας. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε ήταν παλιός γνώριμος των αρχών από μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Την δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη τον Απρίλιο του 2018 στο σπίτι του στην Κηφισιά. 

Λίγους μήνες μετά η αστυνομία μέσω ενός… γουρουνιού είχε φτάσει στην ταυτότητα των δραστών και τους είχε συλλάβει. Ανάμεσα τους και ο άντρας με τα κινητικά προβλήματα που είχε και τότε τον ρόλο του οδηγού. 

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης εξιχνιάστηκαν μια περίπτωση ληστείας καθώς και 22 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια σε Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Άρτα, Αχαΐα, Ευρυτανία και Κορινθία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης”, αναφέρεται στη zougla.gr

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε προηγούμενή μας ανάρτηση: Είχαν ρημάξει στις κλοπές και την Κορινθία!- Πως λειτουργούσε η ομάδα…- Η λεία τους ξεπέρασε τα 200.000 ευρώ -Μεγάλη επιτυχία της ασφάλειας Τρίπολης…

Κ.Ν